Role plays: Μαθαίνοντας αγγλικά μέσα από προσομοιώσεις πραγματικών συνθηκών – “Bying food from the canteen”

Ένα μεγάλο κομμάτι της εκμάθησης μια ξένης γλώσσας – και στην προκειμένη περίπτωση των αγγλικών – είναι οι καταστάσεις προσομοιώσεων και οι πιθανοί διάλογοι (role plays) που εκτυλίσσονται σε τέτοιες συνθήκες.

Αποφασίσαμε σήμερα, αφού μάθαμε για το νόμισμα της Αγγλίας, τη λίρα και με αφορμή μια δραστηριότητα του βιβλίου των αγγλικών της Ε’ τάξης των αγγλικών, να φτιάξουμε τη δική μας καντίνα μέσα στην τάξη και να αγοράσουμε προϊόντα χρησιμοποιώντας πραγματικά νομίσματα (αγγλικές κορώνες – λίρες και λεπτά της κορώνας – λίρας).

Ξεκινήσαμε ζωγραφίζοντας τα προϊόντα που θα διατίθενται στην καντίνα της τάξης μας.

Απλώσαμε τα προϊόντα μας σε ένα θρανίο, μοιράσαμε ρόλους – ο ένας είναι ο πελάτης και ο άλλος ο ιδιοκτήτης της καντίνας – μοιράσαμε και τα χρήματα και ξεκίνησε το παιχνίδι.

Δώσαμε λεφτά, πήραμε ρέστα, επαναλάβαμε πολλές φορές τις φράσεις που χρησιμοποιούνται για μια παρόμοια συναλλαγή στην πραγματικότητα και περάσαμε καλά.

Τέτοιες δραστηριότητες έχουν διπλό όφελος. Τα παιδιά και διασκεδάζουν παίρνοντας μέρος σε ένα σωστά δομημένο παιχνίδι και μαθαίνουν χρήσιμες φράσεις για μελλοντικές πιθανές καταστάσεις. Η μάθηση συντελείται αβίαστα και ευχάριστα, τόσο ευχάριστα που η μια φορά συμμετοχής στο παιχνίδι δε μας έφτασε. Θέλαμε κι άλλη!