Αρχείο | Μάρτιος 2022

Η αστροφυσικός Δρ Στέλλα Μπουλά στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 15-3-22 είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την χιώτισσα μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρ Στέλλα Μπουλά, η οποία εργάζεται στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, Ακαδημία Επιστημών Πολωνίας-Πεδίο έρευνας: Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών. Είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεται καθώς το 2018 είχε υλοποιήσει με μαθητές και γονείς το βιωματικό πρόγραμμα “Μαγειρεύοντας κομήτες”. Αυτή τη φορά η Δρ Στέλλα Μπουλά υλοποίησε τρία βιωματικά εργαστήρια με θέματα:Α-Β τάξεις: Η γειτονιά του ήλιου μας (πλανήτες, κινήσεις, μέρα νύχτα) προσομοίωση επιφάνειας ΔίαΓ-Δ τάξεις: Χορός 3 σωμάτων- Γη , Σελήνη, Ήλιος (εκλείψεις, εποχές χρόνου) Ε-ΣΤ τάξεις: Άστρα και νεφελώματα-πειραματική προσομοίωση νεφελώματοςΣτο τέλος κάθε εργαστηρίου, εκτοξεύσαμε πυραύλους !Την ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί και πάλι πλούτισε τα μυαλά των παιδιών μας με γνώσεις, περιέργεια και φαντασία!

Σχολικός Κήπος: μια δράση συμμετοχής όλου του σχολείου!

Όπως και πέρυσι, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την συνεχή βοήθεια της κ. Πόπης Καλαμάκη του Τ.Ε. , του κ. Βαγγέλη Τσιόπτσια και της κ. Όλγας Καστανά καλλιεργούν και φροντίζουν τον ανθόκηπο και τον λαχανόκηπο του σχολείου μας. Ειδικά σήμερα,στα πλαίσια της 2ης ενότητας δεξιοτήτων με θέμα :”Ο σχολικός μας κήπος”, τα παιδάκια της Δ΄΄ τάξης περιποιήθηκαν και φρόντισαν τα παρτέρια του σχολείου φύτεψαν πατάτες μαρούλια κουκιά κρεμμύδια αρωματικά φυτά κτλ. Τα σκάλισαν τα πότισαν και έμαθαν για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε φυτού. Σήμερα με πολλή χαρά βγάλαμε τα πρώτα μας κρεμμύδια τα πλύναμε και το κάθε παιδάκι πήρε σπίτι του από ένα κρεμμύδι για τη σαλάτα του🤣🤣🤣 Σειρα τις επόμενες μέρες έχουν και τ άλλα λαχανικά…..

Ενδοσχολική επιμόρφωση, θέμα: “Τρόποι χρήσης πλατφόρμας e-me και google drive” διάρκειας 4 δ.ω.

Στις 24-3-2022 η κ. Αμέντα Μαρίκα υλοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, διάρκειας 4 δ.ωρών με το παραπάνω περιεχόμενο, που μας φάνηκε πολύ χρήσιμη. Το υλικό επιμόρφωσης για την πλατφόρμα e-me μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://Διαδραστικοί οδηγοί παιδαγωγικής αξιοποίησης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης e-me

Ένας συγγραφέας στο σχολείο μας

Την τεταρτη 23 Φεβρουαρίου ,είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον κ. Γιώργο Χατζόπουλο, τον γνωστό συγγραφέα.

Αρχικά μας μίλησε για την ζωή του, τις σπουδές του και για το πώς ξεκίνησε να γράφει βιβλία. Στη συνέχεια μας μίλησε για τα προηγούμενα παιδικά του βιβλία «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του αιγαίου» και «μάζεψε το θάρρος σου Ανδώ» 

Μετά μας παρουσίασε το νέο του βιβλίο «η απόδραση, σειρά: αγριόπαπιες, όνειρο πρώτο». Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην ιστορία ενός παιδιού κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Στην συνέχεια του πήραμε συνέντευξη για να μάθουμε περισσότερα ξια εκείνον και το έργο του.

Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά ,κοινωνιολογία και συγκριτική λογοτεχνία. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Μοργκεντάρυ» (2003). «Πόσο καλό είναι το φως» (2009) και τη νουβέλα «Βγερού γλυκά Φανού» (2016). Το μυθιστόρημα Νι Πι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου» και «το νερό της Ζωής» (2018), «Μάζεψε το θάρρος σου Ανδώ» (2020) και «η απόδραση σειρά αγριόπαπιες, όνειρο πρώτο» (2021).