Αρχείο

Προσεγγίζοντας τον Πικάσο Στ’

Εικαστικά Στ’ τάξη – Προσεγγίζοντας τον Picasso Τα παιδιά της Στ’ τάξης, στο μάθημα των Εικαστικών, ασχολήθηκαν με τον Picasso. Αφού διαβάσαμε βασικά στοιχεία για τον καλλιτέχνη, δημιουργήσαμε τα έργα μας παίζοντας!Πώς έγινε αυτό; Μα εντελώς τυχαία 🎲!Έχοντας έναν πίνακα (βλ. βίντεο), κάθε παιδί έριχνε το ζάρι και έπρεπε να ζωγραφίσει ό,τι του τύχει (1η ζαριά: σχήμα προσώπου, 2η & 3η ζαριά: μάτια, 4η ζαριά: μύτη, 5η ζαριά: στόμα). Αφού ολοκλήρωναν τη σχεδίαση κάθε μέρους του προσώπου που τους τύχαινε σε χαρτόνι, τα χρωμάτιζαν, τα έκοβαν, τα κολλούσαν σαν μικροί Picasso και ορίστε τα αποτελέσματα! ✏️✒️🎨🖼👨‍🎨👩‍🎨🖍🖌

Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Στ’ τάξη

Την Τετάρτη 21 Μαιου, επισκεφθήκαμε το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο μια και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά!

Ευχαριστούμε τους καθηγητές και τον διευθυντή του μουσικού γυμνασίου που μας υποδέχθηκαν, μας εξήγησαν τα πάντα και μας ξενάγησαν στο χώρο του υπέροχου αυτού Σχολείου.

Ένας μουσικός στο σχολείο μας

Στις 13 Μαϊου για πρώτη φορά μας επισκέφθηκε ο κ Φίλλιπος Γλεντζής που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά ασχολείται και πολύ σοβαρά με την ραπ μουσική, γράφει στίχους, συνθέτει τραγούδια και μιλήσαμε για την μουσική γενικά, μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε,τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος. Για δεύτερη φορά στις 20 Μαϊου συνεχίσαμε και προχωρήσαμε περισσότερο, γράψαμε και δικούς μας στίχους που έχουν σχέση και με το πρόγραμμα μας στο φετινό e twinning:

“Τι είναι ροζ, τι είναι μπλε, δεν έχει σημασία, τα στερεότυπα να σπάσει όλη η κοινωνία

Μη συνεχίζεις την παλιά την ιστορία, χάραξε τώρα τη δική σου την πορεία

Στερεότυπα πολλά, δίχως νόημα απλά: τα αγόρια δυνατά, τα κορίτσια ευγενικά

Εσύ με έμαθες τα κλάματα μη βάζω και έτσι μεγάλωσα, τα μέσα μου δε βγάζω

Να είμαι ήσυχη, μην κάνω φασαρία, “Έτσι γεννιέται μια μελλοντική κυρία”

Φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Την Πέμπτη 16 Απριλίου, πήραμε μέρος στην όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου, στο πλαίσιο του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Με ιδιαίτερη χαρά, παρουσιάσαμε και εμείς το τραγούδι μας με το βίντεο που το συνοδεύει.

Η δημιουργία μας έχει θέμα την φιλία και τίτλο “Το χέρι σου δωσ’ μου…”

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Τουριστικός οδηγός Γ’ ταξη

Στα πλαίσια της 4ης ενότητας δεξιοτήτων με θέμα δημιουργία αφίσας -διαφήμισης,τα Τριτακια έφτιαξαν αφίσα για να διαφημίσουν το νησί τους στους τουρίστες!!!🤩Ύστερα ζωγράφισαν χαρακτηριστικά ωραία πράγματα του νησιού, για τα οποία,αξίζει να το επισκεφτεί ένας τουρίστας!!🚣‍♀️🐋

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς

Την Δευτέρα 15 Απριλίου , επισκεφθήκαμε το λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς.

Μέσα από την πλούσια συλλογή του Μουσείου, ήρθαμε σε επαφή με αντικείμενα και επαγγέλματα από το παρελθόν. Μια υπέροχη εμπειρία, μια ευκαιρία για βιωματική μάθηση!!!

Εκπαιδευτική εκδρομή Στ’ τάξης στη Βουλή

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Στ’ τάξης στην Αθήνα. Γυρίσαμε γεμάτοι από εικόνες και εμπειρίες! Συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν εξαιρετικά και έτσι απόλαυσαν τις επισκέψεις και της δραστηριότητες που είχαμε οργανώσει.

Περάσαμε υπέροχα!!

Συμμετοχή του σχολείου μας στο “european school radio- κάντο ν’ ακουστεί

https://www.youtube.com/watch?v=iM0aG8e4r-U

Μικροί κηπουροί

Οι κηπουροί της Ά τάξης φυτεύουν πατατούλες.

Με τη βοήθεια της κυρίας Πόπης βάλαμε τις πατάτες στο χώμα, αφού πρώτα τους κάναμε μια αγκαλιά και τους δώσαμε αγάπη!! ♥️♥️

Παζάρι στο σχολείο μας Ε΄τάξη

Τα παιδιά της Ε΄ Τάξης διοργάνωσαν παζαρι με δική τους πρωτοβουλία και φροντίδα ,με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για μελλοντικά σχέδια…