Αρχείο

Η Σχολική Διαμεσολάβηση την φετινή χρονιά 2023-2024

Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Πόπη Καλαμάκη παρουσιάζει:

Σχολικές Δραστηριότητες-Φροντίζω το περιβάλλον: “Για τον σχολικό κήπο συνεργαζόμαστε, γεύσεις μοιραζόμαστε”

Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Πόπη Καλαμάκη σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τάξεων, υλοποίησε και φέτος πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, συνεργαζόμενη επίσης με τον Δήμο Χίου, τον Σύλλογο Γονέων και ιδιώτη γεωπόνο. Βλέπουμε το πρόγραμμα εδώ:

Γιορτή αποφοίτησης ΣΤ τάξης ,καλοκαιρινή γιορτή Α τάξης και Γιορτή Νερού!

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την αμέριστη συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων αλλά και του Συλλόγου Γονέων ο οποίος ανέλαβε την διακόσμηση, τα δώρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου, τον παγωτατζή αλλα΄και των γονέων της Στ τάξης που μας παρείχαν έναν πλούσιο μπουφέ στο τέλος, φτάσαμε κι εμείς στη λήξη της σχολικής χρονιάς που γιορτάσαμε με πολλή χαρά, πολύ …νερό από τη Γιορτή Νερού που επιμελήθηκε η κ.Λίτσα Καλογρά, πολύ χορό και μια έξτρα χορογραφία της Β τάξης “Ροζ Πάνθηρ”. Ευχαριστούμε όλους και όλες όσοι και όσες βοήθησαν κι ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Δικαιώματα του παιδιού_Εργασίες ΚΠΑ Ε’

Τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κ.Π.Α., ασχολήθηκαν με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους!

Στα παρακάτω (βιντεάκι & κολάζ) μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες τους για κάποια από τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αναφέρονται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου 1989.

Παράσταση Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια παράσταση της εθνικής λυρικής σκηνής “Σιωπή ο βασιλιάς ακούει”

Μια φορά κι έναν καιρό…

…Ο βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο μουσικός της αυλής του. Τον μουσικό από την απελπισία του έρχεται να βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά» από την οποία είχε αποκοπεί μετά τις ένδοξες εποχές του Σούμπερτ, του Μότσαρτ και του Μπαχ.

Η Μούσα επιστρατεύει τις επτά νότες ως συμμάχους και εμπνέει στον μουσικό ένα υπέροχο έργο. Ούτε κι αυτό, όμως, αφήνει ικανοποιημένο τον βασιλιά! Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει (όπως πάντα!) η φαντασία…

Υπέροχη η παράσταση και η εμπειρία!!!

Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στο κάστρο της Χίου όπου φτάσαμε στα λουτρά και είδαμε την έκθεση εικαστικών που υπάρχει εκεί.

Αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Ν. Χίου

Την Τρίτη 28 Μαΐου διοργανώθηκαν από το ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου -Σάμου και την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, οι αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων.

Το σχολείο μας πήρε μέρος και σημείωσε αρκετές επιτυχίες

Η Ροδούλα Παλαιολόγου διάβασε τον όρκο ώστε να ξεκινήσουν οι αγώνες

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε’ και Στ’ τάξης, που πήραν μέρος στους αγώνες!

Ροδόύλα Παλαιολόγου: πρώτη θέση στο Άλμα σε μήκος

Κωνσταντίνος Τουρλής: πρώτη θέση στο howler Throw (0,13kg)

Μανώλης Πασβάντης: 4ος στο αγώνισμα των 1000 μέτρων

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος και στην Γυμνάστρια μας κ. Λίτσα Καλογρά

Ένας μουσικός στο σχολείο μας

Στις 13 Μαϊου για πρώτη φορά μας επισκέφθηκε ο κ Φίλλιπος Γλεντζής που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά ασχολείται και πολύ σοβαρά με την ραπ μουσική, γράφει στίχους, συνθέτει τραγούδια και μιλήσαμε για την μουσική γενικά, μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε,τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος. Για δεύτερη φορά στις 20 Μαϊου συνεχίσαμε και προχωρήσαμε περισσότερο, γράψαμε και δικούς μας στίχους που έχουν σχέση και με το πρόγραμμα μας στο φετινό e twinning:

“Τι είναι ροζ, τι είναι μπλε, δεν έχει σημασία, τα στερεότυπα να σπάσει όλη η κοινωνία

Μη συνεχίζεις την παλιά την ιστορία, χάραξε τώρα τη δική σου την πορεία

Στερεότυπα πολλά, δίχως νόημα απλά: τα αγόρια δυνατά, τα κορίτσια ευγενικά

Εσύ με έμαθες τα κλάματα μη βάζω και έτσι μεγάλωσα, τα μέσα μου δε βγάζω

Να είμαι ήσυχη, μην κάνω φασαρία, “Έτσι γεννιέται μια μελλοντική κυρία”

Επίσκεψη μουσικού στο σχολείο μας Ε’-Στ’

Πασχαλινές δημιουργίες με τον σύλλογο γονέων

Οι μαθητές του σχολείου μας σε συνεργασία με τους γονείς μας και μέλη του συλλόγου ζωγραφίζουν ξύλινα αυγά, στολίζουν αυγά από φελιζόλ και φτιάχνουν λαζαράκια!!!!

Διαχείριση συναισθημάτων – Θυμού και συγκρόυσεων Ε’ -Στ’

Στα πλαίσια εργαστήριων δεξιοτήτων αλλά και ενδοσχολικής επιμόρφωσης, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Κ Ελένη Κοτσάτου κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης Χίου για να μας μιλήσει και να μας ενημερώσει σχετικά με την διαχείριση των συναισθημάτων μας και ιδιαίτερα του θυμού. Συζητήσαμε πως μπορούμε να επιλύουμε συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ μας. Ενημερωθήκαμε, μιλήσαμε , εκφραστήκαμε και στη συνέχεια με βιωματικό τρόπο καταλάβαμε πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας, πώς να τα εκφράζουμε και πώς με ήρεμο και διαλλακτικό τρόπο να επιλύουμε συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ μας.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.