Αρχείο

Φτιάχνουμε χαρταετούς με τον Σύλλογο Γονέων!

Σήμερα ήρθαν και πάλι οι φοβερές μητέρες του Συλλόγου Γονέων μας για την καθιερωμένη(πια) κατασκευή χαρταετών! Μία μία τάξη κατέβηκαν στην αίθουσα θεάτρου και ξαναθυμήθηκαν πώς κατασκευάζονται οι χαρταετοί, με πολύ κέφι τους διακόσμησαν και τους στόλισαν με φουντωτές ωραίες ουρές! Ευχόμαστε να πετάξουν ψηλά στον ουρανό την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε στον Άγιο Δημήτρη των Τσαγκαράδων και να ανεβάσουν στα σύννεφα τις ευχές μας για ειρήνη και υγεία στον κόσμο, για χαμόγελο και αδελφοσύνη!

Τα δευτεράκια ραπάρουν

Τα δευτεράκια μας εξοικειώνονται στην κλίση των ουσιαστικών “ραπάροντας”!🎤🎶 Έτσι, μαθαίνουν χορεύοντας και τραγουδώντας!!🎧🎵🤩

Ο χάρτης της Ελλάδας … αλλιώς

Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της 1ης Ενότητας της Μελέτης της Δ’ τάξης, τα παιδιά με τη συνδρομή της δασκάλας τους, κ. Άννας Κογιάμη, αποφάσισαν να φτιάξουν “τον δικό τους χάρτη” με όλες τις σημαντικές πληροφορίες που έμαθαν! Μέσα από το παρακάτω βιντεάκι, που δημιούργησαν, μπορείτε κι εσείς να πάρετε μια γεύση!

Γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά

Η Στ’ τάξη του σχολείου μας με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Άννας Κογιάμη, δημιούργησαν γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Η δράση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών.

Ένα διαφορετικό μάθημα στο Μουσείο Μαστίχας

Στο Μουσείο μαστίχας σήμερα παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα ” μνήμες αντικειμένων”. Μέσα από τις ιστορίες δεκατριών αντικειμένων που βρίσκονται στην περιοδική έκθεση για την μικρασιατική καταστροφή, είδαμε πως η μνήμη διατηρείται ζωντανή ,πώς μας μιλάνε τα πράγματα για τους ανθρώπους που τα είχαν στην κατοχή τους και πώς μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Εξερευνήσαμε τον χώρο, ανακαλύψαμε τα αντικείμενα που μας ενδιέφεραν και μιλήσαμε για αυτά.

Η Δ τάξη σε συνεργασία με την Ε τάξη παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Μουσείου Μαστίχας «τα παιχνίδια άλλοτε και τώρα». Στο τέλος έφτιαξαν ομαδικά δικά τους παιχνίδια από πηλό.

Παράλληλα προετοίμασαν την πρώτη τους ξενάγηση για ένα μουσείο, στα πλαίσια εργαστηρίου δεξιοτήτων “μαθητές ξεναγοί -δημοσιογράφοι”

Κάλαντα στη γειτονιά και στις τάξεις

Σήμερα η Γ’ τάξη “βγήκε” για κάλαντα στις τάξεις του σχολείου μας , στο κυλικείο αλλά και στη γειτονιά μας…

Και του χρόνου!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!

Η ενδέκατη μέρα του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί σαν ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιου.Ειναι η γενεθλια ημέρα της UNICEF που ιδρύθηκε στις 11-12-1946 για να βοηθήσει στην αρχή τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β παγκόσμιου πολεμου.

Τα παιδιά όλου του κόσμου πρέπει να ζουν και να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις φύλου,γλώσσας,θρησκείας,πολιτικών η άλλων πεποιθήσεων. Δικαιουνται να μεγαλώσουν σ έναν κόσμο δίκαιο❤❤❤

Ο σύλλογος γονεων μοίρασε σε κάθε τάξη τον δεκάλογο των δικαιωμάτων του παιδιου εκτυπωμένο σε διάφορα χρώματα και καραμελιτσες!!!🍬🍬🍬

Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία!!!!

Τα παιδάκια της Τρίτης φτιάξανε τα χεράκια των ευχών!!!!👋🤚🖐✋️

Μακάρι αυτές οι ευχές να γίνουν πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!!!!👧👦

Πήλινες δημιουργίες – Γ’ τάξη

Η Γ’ τάξη με την κ. Κέρογλου Μαρία έφτιαξε στο μάθημα των Θρησκευτικών τις πήλινες φιγούρες της φάτνης, με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων.

Μόλις στεγνώσουν θα τα βάψουμε!

Ζω καλύτερα-ευ ζην Β’ τάξη

Συνεχίζοντας τα εργαστήρια δεξιοτήτων (Ζω καλύτερα- Ευ ζην, Ψυχική και Συναισθηματική υγεία-πρόληψη), τα παιδάκια της Β’ τάξης του σχολείου μας συζήτησαν και αντιλήφθηκαν ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία. Συγκεκριμένα, μίλησαν για τα λόγια που μπορεί να τους πει κάποιος και να ενοχληθούν/θυμώσουν/στεναχωρηθούν (λέξεις που πληγώνουν), αλλά και για τα λόγια εκείνα που τα ευχαριστούν και τα κάνουν να νιώθουν όμορφα (λέξεις που γιατρεύουν). Στη συνέχεια, ζωγράφισαν κορνίζες, μέσα στις οποίες το κάθε παιδάκι έγραψε στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους για τα οποία νιώθουν περήφανα.

Σε επόμενο στάδιο, συζήτησαν για το πώς νιώθει η καρδιά, τι σκέφτεται το μυαλό και πώς αντιδρά το σώμα κάθε φορά που θυμώνουμε. Στο τέλος, αναζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης και ηπιότερης αντιμετώπισης του θυμού.