Αρχείο | Απρίλιος 2024

3η τηλεδιάσκεψη Οδυσσέας Στ’ τάξη

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, βρεθήκαμε για τρίτη φορά με το 174ο Σχολείο Αθηνών για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την έρευνα που κάναμε πάνω στις τρεις μας θεματικές (Εθισμός, Fake news, Βίαια παιχνίδια). Μελετήσαμε τις απαντήσεις στα τρία ερωτηματολόγια που φτιάξαμε και προβληματιστήκαμε σχετικά με τα αποτελέσματα.

9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της βίας “Μίλα Τώρα” Δράμα 4-5-6 Μαρτίου 2024

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο μας για την πρόληψη της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, συμμετείχαμε στο 9ο Φεστιβάλ κατά της Βίας που διοργάνωσε η 2η ΔΙΠΕ Δράμας με το τραγούδι μας “Μίλα σε μένα”, σε μουσική της Λένας Τσαμπούρη , στίχους των παιδιών της περσινής μας Στ και επιμέλεια της δασκάλας κ. Άννας Χρυσικοπούλου. Θα βρείτε το τραγούδι και το βιντεάκι μας στο 28:30 λεπτό(19) 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” ΔΡΑΜΑ 4-5-6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – YouTube

Διαχείριση συναισθημάτων – Θυμού και συγκρόυσεων Ε’ -Στ’

Στα πλαίσια εργαστήριων δεξιοτήτων αλλά και ενδοσχολικής επιμόρφωσης, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Κ Ελένη Κοτσάτου κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης Χίου για να μας μιλήσει και να μας ενημερώσει σχετικά με την διαχείριση των συναισθημάτων μας και ιδιαίτερα του θυμού. Συζητήσαμε πως μπορούμε να επιλύουμε συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ μας. Ενημερωθήκαμε, μιλήσαμε , εκφραστήκαμε και στη συνέχεια με βιωματικό τρόπο καταλάβαμε πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας, πώς να τα εκφράζουμε και πώς με ήρεμο και διαλλακτικό τρόπο να επιλύουμε συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ μας.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Παγκόσμια μέρα για τα αδέσποτα

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κτηνίατρος Γιάννης Αμέντας, για να μας μιλήσει σχετικά. Μιλήσαμε για τα κατοικίδια μας και πώς τα φροντίζουμε. Σκεφτήκαμε πώς ζει και πώς νιώθει ένα αδέσποτο ζωάκι και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτο. Είχαμε βέβαια και πολλές ερωτήσεις που μας τις απάντησε μια προς μια.

Ευχαριστούμε πολύ!!

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς

Την Δευτέρα 15 Απριλίου , επισκεφθήκαμε το λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς.

Μέσα από την πλούσια συλλογή του Μουσείου, ήρθαμε σε επαφή με αντικείμενα και επαγγέλματα από το παρελθόν. Μια υπέροχη εμπειρία, μια ευκαιρία για βιωματική μάθηση!!!

Εκπαιδευτική εκδρομή Στ’ τάξης στη Βουλή

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Στ’ τάξης στην Αθήνα. Γυρίσαμε γεμάτοι από εικόνες και εμπειρίες! Συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν εξαιρετικά και έτσι απόλαυσαν τις επισκέψεις και της δραστηριότητες που είχαμε οργανώσει.

Περάσαμε υπέροχα!!

Ψηφιακές αφίσες για την αντιπαράθεση – Β’ τάξη

Τα παιδάκια της Β’ τάξης, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη”, ασχολήθηκαν με την διαχείριση της αντιπαράθεσης στο σχολείο, αλλά και γενικότερα. Δούλεψαν ομαδικά και έγραψαν τι πρέπει να αποφεύγουν και τι να επιλέγουν, όταν έρχονται σε αντιπαράθεση με κάποιον/α, ενώ ολοκλήρωσαν με ζωγραφιές τις σκέψεις τους. Στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας της Πληροφορικής, κυρίας Κατερίνας Σβύνου, αποτύπωσαν σε ψηφιακές αφίσες τις εργασίες τους!