Στην διάρκεια της φετινής χρονιάς, στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε απο την κ. Ευαγελλία Καλογρά, υπεύθυνη της σχολικής μας βιβιοθήκης , το πρόγραμμα: “Τον μύθο παιζοδιαβάζω…το τέλος το αλλάζω”
Με όλες τις τάξεις διαβάσαμε από ένα παραμύθι, στη συνέχεια το δραματοποιήσαμε και μετά από συζήτηση ,επιλέξαμε ένα διαφορετικό τέλος της ιστορίας
Σε συνέχεια της καλλιέργειας του σχολικού μας κήπουαπό την προηγούμενη χρονιά με την υπέυθυνη κ. Πόπη Καλαμάκη , ασχοληθήκαμε και φέτος όλοι μας και είχαμε και πάλι με θαυμαστά αποτελέσματα!
Μαζέψαμε ελιές και βγάλαμε λάδι, φυτέψαμε μαρούλια, πατάτες κρεμμύδια και κουκιά.
Τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με τη γη, το νερό τους σπόρους και τα φυτά ,τα είδαν να μεγαλώνουν και σε κάποιες περιπτώσεις, απόλαυσαν την παραγωγή.
Ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα περιβάλλοντος και έμαθαν να φροντίζουν τα φυτά τους
Είδαν τις δυσκολίες και τους κόπους που χρειάζονται για να απολαμβάνουμε τα δώρα της φύσης.
Συνεργάστηκαν με επιτυχία.
Όλοι, μικροί βοήθησαν για τη δημιουργία του μπαξέ!
Έτσι η κυρία Πόπη μας είχε μια υπέροχη έκπληξηΜας έβαλε να μαζέψουμε τις ελιές από τα δέντρα της αυλής για να δούμε τι σημαίνει η φράση: “Μου έβγαλε το λάδι”… Ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με διαφορετικά επαγγέλματα, στα πλαίσια του Εργαστηρίου δεξιοτήτων. Ακολούθησε επίσκεψη σε ελαιοτριβείο αλλά και συνταγές με ελιές. Κουλουράκια λαδιού.
Απλώσαμε το δίχτυΡαβδίσαμε την ελιάΑρχίσαμε να μαζεύουμε…ΜαζεύουμεΣτο ελαιοτριβείοΑπολαμβάνουμε το λαδάκι μας
Και τα πρωτάκια στον κήπο!
Τα μικρότερα παιδιά του σχολείου μας, με τη βοήθεια της κυρίας Πόπης Καλαμάκη, ασχολήθηκαν με αγροτικές εργασίες! Φύτεψαν κουκιά, κρεμμυδάκια, μαρούλια και μάζεψαν ελιές, με πολλή όρεξη και χαρά! Επιλέξαμε το κατάλληλο και φωτεινό σημείο του κήπου για να φυτέψουμε τα μαρουλάκια. Στη συνέχεια, σκάψαμε, αφαιρέσαμε τα σκουπιδάκια και τα φύλλα και βάλαμε τα μαρούλια στο αυλάκι που ανοίξαμε.
Στο διάλειμμα τα ποτίσαμε και υποσχεθήκαμε να τα περιποιηθούμε μέχρι να μεγαλώσουν.
Τα κουκιά μαςΚρεμμυδάκιαφυτεύουμεΤα μαρουλάκια μας
Συνεργασία 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου στα πλαίσια του e-Twinning project: Strange stories, superstitions and truth-Παρουσίαση από τη Δρ Στέλλα Μπουλά ερευνήτρια αστροφυσικό στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών-2022-2023
Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στην βιβλιοθήκη Κοραή
Τα παιδιά της Δ’ και της Ε’ τάξης επισκέφθηκαν το ναυτικό μουσείο και ξεναγήθηκαν σε αυτό. Εκτός από τα πολύ όμορφα εκθέματα και την αφιερωμένη έκθεση στον Κωνσταντίνο Κανάρη είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και το πολύ όμορφο κτίριο με τα ζωγραφισμένα ταβάνια.
Στην βιβλιοθήκη Κοραή η Ε’ η Δ’ και η ΣΤ’ τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Γνωρίζοντας τον Αδαμάντιο Κοραή”
Μάθαμε για την ζωή του, την προσωπικότητα του και το ποσό πολύ πρόσφερε στον αγώνα αλλά και πόσο αγαπούσε τα γράμματα και την γνώση.
Επίσης, η Στ τάξη επισκέφτηκε το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Χίου στα πλαίσια των ενεργειών για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.
Διαβάστε εδώ από την ομάδα του διαδικτυακού εκφοβισμού την ιστορία που έγραψαν τα παιδιά με την δασκάλα κ. Μαίρη Αμέντα. Προηγήθηκε έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου της οποίας τα αποτελέσματα ενσωματώνονται στην ιστορία με τη μορφή ppt
Οι μικροί λογοτέχνες της Ε’ τάξης δημιούργησαν τρεις ψηφιακές ιστορίες αντίστοιχες με τα τρία υποθέματα που είχαν να επεξεργαστούν στα πλαίσια του προγράμματος Οδυσσέα “Ασφαλής και δημιουργική αξιοποίηση των θετικών του διαδικτύου”. Προηγήθηκε και μια έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου του οποίου τα αποτελέσματα είναι ενσωματωμένα στην ιστορία με τη μορφή ppt