Αρχείο

Η ιστορία γράφει μουσική

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την Ε`και Στ`τάξη με τον τίτλο: “η ιστορία γράφει μουσική”.

Είχε διάρκεια όλη την χρονιά και συνεργάστηκαν σε αυτό η κ.Κωνσταντίνα Τουρνή ,η μουσικός μας, μαζί με την κ.Ιφιγένεια Σωτηράκη που διδασκει αγγλικά.

Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και έκαναν έρευνα και έφεραν εργασίες τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

Ταξίδεψαν σε όλο τον εικοστό αιώνα και ανάλυσαν σημαντικά γεγονότα όπως: α`και β`  παγκόσμιοι πόλεμοι, ολοκαύτωμα μετανάστευση ,προσφυγιά , μικρασιατική καταστροφή, αγώνες για ανθρώπινα δικαιώματα ,επιτεύγματα και ανακαλύψεις.

Στην διάρκεια της παρουσίασης ταξιδέψαμε κι εμείς μαζί τους μέσα από τις εικόνες ,τα κείμενα των παιδιών αλλα και τα υπέροχα τραγούδια που την συνόδευαν.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς!!

 

“Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” καλοκαιρινή γιορτή

received_398836977383153

Στις 13 Ιουνίου ,η Α`τάξη ολοκλήρωσε τη χρονιά της με τη θεατρική παράσταση «ξεσκονίζοντας τον Αίσωπο».

Τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν « το παγώνι» « ο λαγός και η χελώνα» « η αλεπού με την κομμένη ουρά» « ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας». Καλό καλοκαίρι!

Αθλητική μέρα

Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα παιχνίδια που κάθε χρόνο κλείνουν με διασκεδαστικό τρόπο τη σχολική μας χρονιά!

Ήταν πολύ δροσερή και ευχάριστη μερα. Τα παιδιά παρουσίασαν χορούς και παιχνίδια που τα διδάχθηκαν από την κ. Λίτσα Καλογρά.

Καλό καλοκαίρι!!

 

 

Νιρέττα η Καρέττα

received_399223760802999Την Τρίτη 4 Ιουνίου ,στην αίθουσα εκδηλώσεων, παρακολουθήσαμε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Εκμάθησης και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον «Νιρέττα η
Καρέττα». Αφορούσε την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των
θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο.

Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2019, σε 2018-19.

Κυκλοφοριακή αγωγή

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν σήμερα ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χίου  κ. Παντελής Καλανδρόπουλος και ο κ. Σταμάτης Κοντογιάννης, οι οποίοι ενημέρωσαν την Στ και την  Ε τάξη για κανόνες οδικής κυκλοφορίας, για το πώς να  προστατεύουν τους εαυτούς τους όταν βρίσκονται  στο αυτοκίνητο αλλά και σε μοτοσυκλέτα.

Μίλησαν και για τον βασικό εξοπλισμό στο ποδήλατο αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κινούμαστε με αυτό.

Τέλος, μέσα από βιωματικές δράσεις βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Τους ευχαριστούμε πολύ!!

Πειράματα φυσικής

 

 

 

 

IMG_20190522_112920Την Τετάρτη 22 Μάη ,επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ.Παναγιώτης Κατσάλας υπευθυνος ΕΚΦΕ Χίου.

Αποδέχθηκε την πρόκληση μας και με μοναδικό τρόπο παρουσίασε πειράματα για το κεφάλαιο της ηλεκτρικής ενέργειας στη Ε και την Στ τάξη, τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Β φάση σχολικών αγώνων στίβου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μάη,το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Χίου,με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πολύ κόσμου, η Β΄ φάση αγώνων στίβου των Δημοτικών Σχολείων Νομού Χίου.

Ο Σαράντης Πιπινής διακρίθηκε και βγήκε πρώτος στα 1000μ. αγοριών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.

 

Βοτανικός κήπος

received_1355248577974246Η Άνοιξη μας καλωσόρισε στον Βοτανικό κήπο. Θαυμάσαμε τη θέα , παρατηρήσαμε φυτά του τόπου μας, καθαρίσαμε το δασάκι από τις πεσμένες κουκουνάρες, παίξαμε και χαρήκαμε. Φτιάξαμε μονοπάτια οριοθετώντας διαδρομές.

 

Λούνα παρκ ανακύκλωσης

Σε ένα διαφορετικό  «Λούνα πάρκ» για την …Ανακύκλωση  ,διασκεδάσαμε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου στην  Πλατεία.

Συμμετείχαμε σε δραστηριότητες, όπως η κατασκευή  παζλ με θέμα την ανακύκλωση, το ψάρεμα ανακυκλώσιμων υλικών και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια.

 

Κάστρο-Βυζαντινό μουσείο

Την Παρασκευή 19 Απριλίου η Ε και Στ , επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό μουσείο, στο ανακαινισμένο οθωμανικό τέμενος Μετζιτιέ τζαμί.

Στη συνέχεια πήγαμε μια μικρή περιήγηση στο Κάστρο,μπήκαμε και στο παλατάκι Ιουνστινιάνη.

Οι μικρότερες τάξεις στα πλαίσια του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης  “τα παλιά επαγγέλματα” ,περιηγήθηκαν στο κάστρο και επισκέφθηκαν ένα από τα παλιότερα μανάβικα του Κάστρου, ένα φούρνο όπου είδαν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού και αρτοποιημάτων και γεύτηκαν το αποτέλεσμα με κεράσματα από το φούρνο και  τα οθωμανικά λουτρά, στα οποία ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο των λουτρών.