Αρχείο

Η Σχολική Διαμεσολάβηση την φετινή χρονιά 2023-2024

Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Πόπη Καλαμάκη παρουσιάζει:

Σχολικές Δραστηριότητες-Φροντίζω το περιβάλλον: “Για τον σχολικό κήπο συνεργαζόμαστε, γεύσεις μοιραζόμαστε”

Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Πόπη Καλαμάκη σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τάξεων, υλοποίησε και φέτος πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, συνεργαζόμενη επίσης με τον Δήμο Χίου, τον Σύλλογο Γονέων και ιδιώτη γεωπόνο. Βλέπουμε το πρόγραμμα εδώ:

Γιορτή αποφοίτησης ΣΤ τάξης ,καλοκαιρινή γιορτή Α τάξης και Γιορτή Νερού!

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την αμέριστη συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων αλλά και του Συλλόγου Γονέων ο οποίος ανέλαβε την διακόσμηση, τα δώρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου, τον παγωτατζή αλλα΄και των γονέων της Στ τάξης που μας παρείχαν έναν πλούσιο μπουφέ στο τέλος, φτάσαμε κι εμείς στη λήξη της σχολικής χρονιάς που γιορτάσαμε με πολλή χαρά, πολύ …νερό από τη Γιορτή Νερού που επιμελήθηκε η κ.Λίτσα Καλογρά, πολύ χορό και μια έξτρα χορογραφία της Β τάξης “Ροζ Πάνθηρ”. Ευχαριστούμε όλους και όλες όσοι και όσες βοήθησαν κι ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Ψηφιακές αφίσες για την αντιπαράθεση – Β’ τάξη

Τα παιδάκια της Β’ τάξης, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη”, ασχολήθηκαν με την διαχείριση της αντιπαράθεσης στο σχολείο, αλλά και γενικότερα. Δούλεψαν ομαδικά και έγραψαν τι πρέπει να αποφεύγουν και τι να επιλέγουν, όταν έρχονται σε αντιπαράθεση με κάποιον/α, ενώ ολοκλήρωσαν με ζωγραφιές τις σκέψεις τους. Στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας της Πληροφορικής, κυρίας Κατερίνας Σβύνου, αποτύπωσαν σε ψηφιακές αφίσες τις εργασίες τους!

Το Λαογραφικό Μουσείο της Β’ τάξης!!

Στην τάξη μας λειτούργησε τις τελευταίες ημέρες ένα Λαογραφικό Μουσείο!Τα παιδιά της Β, είχαν φέρει παλιά αντικείμενα, τα οποία εκθέσαμε και θαυμάσαμε!Το υπέροχο αυτό μουσείο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διαδοχικά όλες οι τάξεις του σχολείου μας. Ευχαριστώ θερμά τις οικογένειες των μαθητών/τριών μου για τα σπάνια αντικείμενα που μας διέθεσαν!!!🤩

Μaking the bedroom we would like to have – Φτιάχνοντας το υπνοδωμάτιο που θα θέλαμε να έχουμε – Β’ τάξη

Αφού μάθαμε στα αγγλικά τα μέρη του σπιτιού και τα πράγματα που μπορεί να υπάρχουν σε ένα υπνοδωμάτιο, αποφασίσουμε να διασκεδάσουμε λίγο φτιάχνοντας το υπνοδωμάτιο που θα θέλαμε να έχουμε μέσα σε κουτιά παπουτσιών. Φροντίσαμε να φέρουμε από το σπίτι μας υλικά που δεν χρειαζόμαστε, χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, συνεργαστήκαμε, συζητήσαμε, συναποφασίσαμε, δουλέψαμε μαζί δανείζοντας υλικά η μία ομάδα στην άλλη και ολοκληρώσαμε μόλις χτες τις εργασίες μας.

Τα δευτεράκια ραπάρουν

Τα δευτεράκια μας εξοικειώνονται στην κλίση των ουσιαστικών “ραπάροντας”!🎤🎶 Έτσι, μαθαίνουν χορεύοντας και τραγουδώντας!!🎧🎵🤩

Μουσείο μαστίχας- “Η Χίος μέσα από τα μάτια μιας κουκουβάγιας”

Μουσείο Μαστίχας

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Μουσείο Μαστίχας και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα: “Η Χίος μέσα απ’ τα μάτια μιας κουκουβάγιας”🦉

Μέσα από εικόνες, ιστοριούλες και ήχους τα παιδιά έμαθαν πληροφορίες για τα φυτά και κυρίως τα ζώα του τόπου τους.🦊🐈🦔🐐🐏🦋

Στο τέλος ζωγράφισαν τα φυτά και τα ζώα της Χίου!

Ευχαριστήριο προς τον σύλλογο γονέων

Ευχαριστούμε τον πάντα δραστήριο και τόσο κοντά σε μας και στα παιδιά μας σύλλογο γονέων για το δημιουργικό πρωινό της τελευταίας μέρας του σχολείου, τα μπαλόνια που χάρισε και την αγάπη που μοιράζει απλόχερα στα παιδιά! Πολύτιμη και αεικίνητη βοηθός και η κ. Ευαγγελία! Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία, χαρά και αγάπη σε όλους σας και στις οικογένειές σας!

Ζω καλύτερα-ευ ζην Β’ τάξη

Συνεχίζοντας τα εργαστήρια δεξιοτήτων (Ζω καλύτερα- Ευ ζην, Ψυχική και Συναισθηματική υγεία-πρόληψη), τα παιδάκια της Β’ τάξης του σχολείου μας συζήτησαν και αντιλήφθηκαν ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία. Συγκεκριμένα, μίλησαν για τα λόγια που μπορεί να τους πει κάποιος και να ενοχληθούν/θυμώσουν/στεναχωρηθούν (λέξεις που πληγώνουν), αλλά και για τα λόγια εκείνα που τα ευχαριστούν και τα κάνουν να νιώθουν όμορφα (λέξεις που γιατρεύουν). Στη συνέχεια, ζωγράφισαν κορνίζες, μέσα στις οποίες το κάθε παιδάκι έγραψε στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους για τα οποία νιώθουν περήφανα.

Σε επόμενο στάδιο, συζήτησαν για το πώς νιώθει η καρδιά, τι σκέφτεται το μυαλό και πώς αντιδρά το σώμα κάθε φορά που θυμώνουμε. Στο τέλος, αναζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης και ηπιότερης αντιμετώπισης του θυμού.