Αρχείο | Δεκέμβριος 2023

Ευχαριστήριο προς τον σύλλογο γονέων

Ευχαριστούμε τον πάντα δραστήριο και τόσο κοντά σε μας και στα παιδιά μας σύλλογο γονέων για το δημιουργικό πρωινό της τελευταίας μέρας του σχολείου, τα μπαλόνια που χάρισε και την αγάπη που μοιράζει απλόχερα στα παιδιά! Πολύτιμη και αεικίνητη βοηθός και η κ. Ευαγγελία! Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία, χαρά και αγάπη σε όλους σας και στις οικογένειές σας!

Χριστούγεννα από την Β’ Τάξη

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ετοίμασαν τα παιδάκια μας, της Β’ τάξης, με την δασκάλα τους την κ. Βάσω Κόλλια. Συγχαρητήρια!!

Τα κάλαντα – Γ’ τάξη

Φέτος η Γ’ τάξη του σχολείου μας με τα παιδιά της και τη δασκάλα τους γύρισαν τις τάξεις του σχολείου μας λέγοντας τα κάλαντα, μοιράζοντας και εισπράττοντας ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.

Αρθρογραφώντας για τον τόπο μας- Δ’τάξη

ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΙ

Το μόνο φυσικό μαστίχι παράγεται στο νησί της Χίου. Στο νότιο τμήμα του νησιού οι ντόπιοι καλλιεργούν σκίνους. Από το Φλεβάρη κλαδεύουν και συνεχίζουν με καθάρισμα του εδάφους , ρίχνουν ασπρόχωμα, κάνουν έξι κέντη με ενδιάμεσο μάζεμα του μαστιχιού. Στο τελευταίο μάζεμα ξύνουν το δέντρο για να μαζευτεί όλη η παραγωγή. Συνεχίζουν με κοσκίνισμα, πλύσιμο στη θάλασσα, ξανά κοσκίνισμα και το επίπονο καθάρισμα. Τι ωραίο που θα ήταν να πάρετε κι εσείς μέρος σε αυτή τη διαδικασία!

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη στο σχολείο μας

Την Κυριακή που μας πέρασε ο πάντα δραστήριος σύλλογος γονέων του σχολείου μας διοργάνωσε το Εργαστήρι του Άη Βασίλη στο χώρο του σχολείου. Οι δραστηριότητες ήταν πολλές. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συσκευάστηκαν δεκάδες δώρα για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Διονύσιο Ίδρυμα. Επίσης γράφτηκαν γράμματα, ζωγραφίστηκαν κάρτες και προσωπάκια, στολίστηκε “ανακυκλωμένο” δέντρο, τα παιδιά έσπασαν μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες και πολλά άλλα. Επίσης υπήρχε και παζάρι, το οποίο θα συνεχιστεί και όλη αυτή την εβδομάδα. Συγχαρητήρια στους γονείς που το διοργάνωσαν και έδωσαν χαρά στα παιδιά που συμμετείχαν!

Κάλαντα στη γειτονιά και στις τάξεις

Σήμερα η Γ’ τάξη “βγήκε” για κάλαντα στις τάξεις του σχολείου μας , στο κυλικείο αλλά και στη γειτονιά μας…

Και του χρόνου!!!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες και γράμματα προς το σχολείο της Κέρκυρας – Δ’ τάξη

Σήμερα ολοκληρώθηκε η συγγραφή γραμμάτων γνωριμίας και κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών προς τους συμμαθητές μας του σχολείου Κοντοκαλίου Κέρκυρας. Πρόκειται για μια ξεχασμένη μορφή επικοινωνίας μέσω ταχυδρομείου, την οποία εμπνευστήκαμε από μια αναφορά στο βιβλίο μας για φίλους δι’αλληλογραφίας. Έτσι σκεφτήκαμε να δούμε πρακτικά τι σημαίνει αυτό και να γνωρίσουμε νέους φίλους μ’ αυτό τον τρόπο. Σας παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες από τις κάρτες που φτιάξαμε για τα παιδιά της Δ’ τάξης του σχολείου Κοντοκαλίου, Κέρκυρας. Περιμένουμε με ανυπομονησία και τα δικά τους γράμματα και κάρτες!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!

Η ενδέκατη μέρα του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί σαν ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιου.Ειναι η γενεθλια ημέρα της UNICEF που ιδρύθηκε στις 11-12-1946 για να βοηθήσει στην αρχή τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β παγκόσμιου πολεμου.

Τα παιδιά όλου του κόσμου πρέπει να ζουν και να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις φύλου,γλώσσας,θρησκείας,πολιτικών η άλλων πεποιθήσεων. Δικαιουνται να μεγαλώσουν σ έναν κόσμο δίκαιο❤❤❤

Ο σύλλογος γονεων μοίρασε σε κάθε τάξη τον δεκάλογο των δικαιωμάτων του παιδιου εκτυπωμένο σε διάφορα χρώματα και καραμελιτσες!!!🍬🍬🍬

Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία!!!!

Τα παιδάκια της Τρίτης φτιάξανε τα χεράκια των ευχών!!!!👋🤚🖐✋️

Μακάρι αυτές οι ευχές να γίνουν πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!!!!👧👦

Γλυκόπικρες αναμνήσεις – Δ’ τάξη

Με αφορμή την αφήγηση των παιδικών χρόνων της μητέρας του Χριστού στη Δ’ τάξη και στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, κλήθηκαν στην τάξη οι μαμάδες μας, για να μας αφηγηθούν τα δικά τους παιδικά και σχολικά χρόνια. Ήρθαν και μας τα είπαν οι ίδιες στην τάξη και συγκινήθηκαμε πολύ με τις όμορφες αλλά και τις άσχημες αναμνήσεις τους! Ευχαριστούμε πολύ!