Αρχείο

Φτιάχνουμε χαρταετούς με τον Σύλλογο Γονέων!

Σήμερα ήρθαν και πάλι οι φοβερές μητέρες του Συλλόγου Γονέων μας για την καθιερωμένη(πια) κατασκευή χαρταετών! Μία μία τάξη κατέβηκαν στην αίθουσα θεάτρου και ξαναθυμήθηκαν πώς κατασκευάζονται οι χαρταετοί, με πολύ κέφι τους διακόσμησαν και τους στόλισαν με φουντωτές ωραίες ουρές! Ευχόμαστε να πετάξουν ψηλά στον ουρανό την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε στον Άγιο Δημήτρη των Τσαγκαράδων και να ανεβάσουν στα σύννεφα τις ευχές μας για ειρήνη και υγεία στον κόσμο, για χαμόγελο και αδελφοσύνη!

Γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά

Η Στ’ τάξη του σχολείου μας με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Άννας Κογιάμη, δημιούργησαν γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Η δράση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών.

Ευχαριστήριο προς τον σύλλογο γονέων

Ευχαριστούμε τον πάντα δραστήριο και τόσο κοντά σε μας και στα παιδιά μας σύλλογο γονέων για το δημιουργικό πρωινό της τελευταίας μέρας του σχολείου, τα μπαλόνια που χάρισε και την αγάπη που μοιράζει απλόχερα στα παιδιά! Πολύτιμη και αεικίνητη βοηθός και η κ. Ευαγγελία! Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία, χαρά και αγάπη σε όλους σας και στις οικογένειές σας!

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη στο σχολείο μας

Την Κυριακή που μας πέρασε ο πάντα δραστήριος σύλλογος γονέων του σχολείου μας διοργάνωσε το Εργαστήρι του Άη Βασίλη στο χώρο του σχολείου. Οι δραστηριότητες ήταν πολλές. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συσκευάστηκαν δεκάδες δώρα για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Διονύσιο Ίδρυμα. Επίσης γράφτηκαν γράμματα, ζωγραφίστηκαν κάρτες και προσωπάκια, στολίστηκε “ανακυκλωμένο” δέντρο, τα παιδιά έσπασαν μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες και πολλά άλλα. Επίσης υπήρχε και παζάρι, το οποίο θα συνεχιστεί και όλη αυτή την εβδομάδα. Συγχαρητήρια στους γονείς που το διοργάνωσαν και έδωσαν χαρά στα παιδιά που συμμετείχαν!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες και γράμματα προς το σχολείο της Κέρκυρας – Δ’ τάξη

Σήμερα ολοκληρώθηκε η συγγραφή γραμμάτων γνωριμίας και κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών προς τους συμμαθητές μας του σχολείου Κοντοκαλίου Κέρκυρας. Πρόκειται για μια ξεχασμένη μορφή επικοινωνίας μέσω ταχυδρομείου, την οποία εμπνευστήκαμε από μια αναφορά στο βιβλίο μας για φίλους δι’αλληλογραφίας. Έτσι σκεφτήκαμε να δούμε πρακτικά τι σημαίνει αυτό και να γνωρίσουμε νέους φίλους μ’ αυτό τον τρόπο. Σας παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες από τις κάρτες που φτιάξαμε για τα παιδιά της Δ’ τάξης του σχολείου Κοντοκαλίου, Κέρκυρας. Περιμένουμε με ανυπομονησία και τα δικά τους γράμματα και κάρτες!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ με άλλον τρόπο!!!!- Γ’ τάξη

Στα πλαίσια του μαθήματος για την ανακύκλωση, σκεφτήκαμε με τα πλαστικά καπάκια και τα ρολά απ το χαρτί να κάνουμε….τι άλλο; χριστουγεννιάτικα δεντράκια!!!🌲🌲🌲

Ο Αίσωπος αφηγείται

Τα παιδιά της Δ´ τάξης μια φορά την εβδομάδα αφηγούνται ένα μύθο του Αισώπου στα παιδιά της Α΄ και της Ε΄ τάξης . Ακολουθεί συζήτηση , δραματοποίηση, τραγούδι… Σήμερα κάναμε την αρχή με τον μύθο «Ο κόκορας και το δαχτυλίδι», τον οποίο διάλεξε και αφηγήθηκε ο 1ος παραμυθάς μας.

Η Α’ και η Β’ τάξη ζωγραφίζουν την ώρα της Πληροφορικής

Μα τι κάνουν τα παιδιά των Α-Β τάξεων στο σχολείο μας την ώρα της Πληροφορικής; Αν είστε περίεργοι να δείτε τι κάνουν τα παιδιά με την εκπ/κό της Πληροφορικής κ. Κατερίνας Σβύνου, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Book Creator | Η Α’ & η Β ζωγραφίζουν

Τα Τριτάκια γιορτάζουν το Πολυτεχνείο!!!

Το βιβλίο της Γλώσσας γράφει καπου:”Το όνειρο για δημοκρατία δεν έχει χάσει το νόημα του”!!!

Και αυτό το πιστεύουμε….Γι αυτό μέσα από συζήτηση,τραγούδια του Πολυτεχνειου,βίντεο,εικόνες,ζωγραφιές και κατασκευές προσπαθούμε να πάρουν τα παιδιά μας ερεθίσματα για να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του ιστορικού αυτού γεγονότος για την πατρίδα μας αλλά και για να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της ελευθερίας!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🌹🌹🌹

Τέχνη και Μαθηματικά – Β’ τάξη

Τα παιδιά της Β’ τάξης με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της κ. Κέρογλου Μαρίας έφτιαξαν γεωμετρικά σχήματα χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες και πλαστελίνη και ενώνοντας μ’αυτόν τον τρόπο δύο φαινομενικά αντίθετα πράγματα: την τέχνη και τα μαθηματικά. Τελικά υπάρχει τέχνη στα Μαθηματικά! Μπορείτε να το διαπιστώσετε κι εσείς στις παρακάτω εικόνες.