Αρχείο

Ταξίδι….με τους συγγραφείς!

Οι μαθητές/τριες της Έ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας ασχολήθηκαν με τη ζωή και το έργο συγγραφέων.Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, επέλεξαν τον συγγραφέα που ήθελαν και βρήκαν πληροφορίες γί αυτόν και το συγγραφικό του έργο.Τις αποτύπωσαν σε χαρτόνι και τις παρουσίασαν στην τάξη. Στη συνέχεια τα παιδιά έφεραν στην τάξη αντιπροσωπευτικά λογοτεχνικά βιβλία αυτών των συγγραφέων,αλλά και άλλων που τα ξεχώρισαν για τον δικό τους λόγο.Μας διάβασαν τις αγαπημένες τους σκηνές(ταξιδέψαμε κι εμείς μέσα από αυτές )και τα υπόλοιπα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις και τα συναισθήματά τους σε όσα άκουσαν. Η δράση αυτή άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά και έπεται και η συνέχεια…

Γνωριμία με το Ηνωμένο Βασίλειο – Δ’, Ε’, Στ’ τάξεις

 Ένας από τους βασικούς στόχους του μαθήματος των Αγγλικών, πέρα από την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, είναι και η επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Μ. Βρετανίας. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών, προσκλήθηκε στο σχολείο μας η κ. Κλούβα-Τρεμουλιάρη Νίκη, που χρόνια έχει ζήσει στη Μ. Βρετανία, να μιλήσει στα παιδιά των μεγάλων τάξεων για τον τρόπο που οι Άγγλοι γιορτάζουν τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές τους και αργίες τους, για τις συνήθειές τους, για τον τρόπο λειτουργίας των αγγλικών σχολείων, τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας και την καθημερινότητα των κατοίκων της. Η κ. Νίκη δέχτηκε τις ερωτήσεις των παιδιών και με χαρά απάντησε και μοιράστηκε τη γνώση και τις εμπειρίες από τη ζωή της εκεί. Έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση. Τα παιδιά δε σταματούσαν να την ρωτούν απορίες και ήταν απολύτως συγκεντρωμένα ακούγοντας τις απαντήσεις που έδινε η κ. Νίκη. Υπήρχαν τόσες ερωτήσεις ακόμη, που αν δεν χτυπούσε το κουδούνι για σχόλασμα, θα συνεχίζαμε με μεγάλη ευχαρίστηση ξεχνώντας την ώρα! Την ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που διέθεσε και την προθυμία της να έρθει και να μας μιλήσει!

Τα δευτεράκια ραπάρουν

Τα δευτεράκια μας εξοικειώνονται στην κλίση των ουσιαστικών “ραπάροντας”!🎤🎶 Έτσι, μαθαίνουν χορεύοντας και τραγουδώντας!!🎧🎵🤩

Παίζουμε θέατρο και ζωγραφίζουμε!!! Γ’ τάξη

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, τα Τριτάκια έμαθαν τον Τρωικό Πόλεμο, που τους άρεσε ιδιαίτερα!🗡⚔️🏹

Θέλησαν λοιπόν να δραματοποιησουν τις αγαπημένες τους σκηνες:1) Την τελευταία συνάντηση του Έκτορα με τη γυναίκα του την Ανδρομάχη και τον γιο του Αστυανακτα 😢😢και 2) Τη μονομαχία Εκτορα- Αχιλλέα.😢

Στη συνέχεια ζωγράφισαν τη σκηνή του αποχωρισμού και την ασπίδα του Αχιλλέα, έργο του Ηφαίστου, που του το ζήτησε η μητέρα του Θέτιδα.

Ένα διαφορετικό μάθημα στο Μουσείο Μαστίχας

Στο Μουσείο μαστίχας σήμερα παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα ” μνήμες αντικειμένων”. Μέσα από τις ιστορίες δεκατριών αντικειμένων που βρίσκονται στην περιοδική έκθεση για την μικρασιατική καταστροφή, είδαμε πως η μνήμη διατηρείται ζωντανή ,πώς μας μιλάνε τα πράγματα για τους ανθρώπους που τα είχαν στην κατοχή τους και πώς μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Εξερευνήσαμε τον χώρο, ανακαλύψαμε τα αντικείμενα που μας ενδιέφεραν και μιλήσαμε για αυτά.

Η Δ τάξη σε συνεργασία με την Ε τάξη παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Μουσείου Μαστίχας «τα παιχνίδια άλλοτε και τώρα». Στο τέλος έφτιαξαν ομαδικά δικά τους παιχνίδια από πηλό.

Παράλληλα προετοίμασαν την πρώτη τους ξενάγηση για ένα μουσείο, στα πλαίσια εργαστηρίου δεξιοτήτων “μαθητές ξεναγοί -δημοσιογράφοι”

Τα κάλαντα – Γ’ τάξη

Φέτος η Γ’ τάξη του σχολείου μας με τα παιδιά της και τη δασκάλα τους γύρισαν τις τάξεις του σχολείου μας λέγοντας τα κάλαντα, μοιράζοντας και εισπράττοντας ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.

Κάλαντα στη γειτονιά και στις τάξεις

Σήμερα η Γ’ τάξη “βγήκε” για κάλαντα στις τάξεις του σχολείου μας , στο κυλικείο αλλά και στη γειτονιά μας…

Και του χρόνου!!!

Γλυκόπικρες αναμνήσεις – Δ’ τάξη

Με αφορμή την αφήγηση των παιδικών χρόνων της μητέρας του Χριστού στη Δ’ τάξη και στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, κλήθηκαν στην τάξη οι μαμάδες μας, για να μας αφηγηθούν τα δικά τους παιδικά και σχολικά χρόνια. Ήρθαν και μας τα είπαν οι ίδιες στην τάξη και συγκινήθηκαμε πολύ με τις όμορφες αλλά και τις άσχημες αναμνήσεις τους! Ευχαριστούμε πολύ!

Η επίσκεψη των φίλων μας από το Ειδικό Σχολείο

Υπέροχα ξεκίνησε ο μήνας μας σήμερα γιατί όπως κάθε χρόνο, μας επισκέφθηκαν οι φίλοι μας από το ειδικό σχολείο. Φυσικά περάσαμε τέλεια αφού κάναμε μαζί γυμναστική και παίξαμε παιχνίδια, δραστηριότητες που κάθε χρόνο φροντίζει να οργανώσει η γυμνάστριά μας κ. Καλογρά Ευαγγελία. Στολίσαμε Χριστουγεννιάτικα και στο τέλος ανταλλάξαμε ευχές και δώρα. Σύντομα θα ξαναβρεθούμε γιατί το υποσχεθήκαμε!

Το καραβάκι που κατασκεύασαν τα παιδιά της Στ με την κ. Καλογρα και χάρισαν στα παιδιά του Ειδικού Δ.Σχολειου και η πανέμορφη χριστουγεννιάτικη κάρτα που έφτιαξαν τα παιδια του Ειδικού και χάρισαν σε εμάς!

Α’ τάξη:

Την Παρασκευή υποδεχτήκαμε τους μαθητές του Ειδικού σχολείου με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά της Ά τάξης. Τις δωρήσαμε στα παιδιά με τις καλύτερες ευχές μέσα από την καρδιά μας♥️♥️ Στη συνέχεια παίξαμε, χορέψαμε όλοι μαζί στην αυλή και τέλος στολίσαμε τα φυτά του κήπου με χριστουγεννιάτικα στολίδια 🎄🎄

Γι αυτήν την όμορφη μέρα, ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και τις δασκάλες τους, κ. Σάντυ Βαρλα λογοθεραπευτρια,κ. Κλεοπάτρα Τσοπάνη κοινωνική λειτουργό και κ.Σοφια Τσιμπινου ψυχολόγο, τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας καθώς και τον Σύλλογο Γονέων μας για τη συμμετοχή τους και τα δωράκια που χάρισαν στα παιδιά. Είναι μια καθιερωμένη γιορτή πια, για τα δύο σχολεία που συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια δίνοντας νόημα στον αλληλοσεβασμό, τη συμπερίληψη και την αλληλοαποδοχή!

Ο Αίσωπος αφηγείται

Τα παιδιά της Δ´ τάξης μια φορά την εβδομάδα αφηγούνται ένα μύθο του Αισώπου στα παιδιά της Α΄ και της Ε΄ τάξης . Ακολουθεί συζήτηση , δραματοποίηση, τραγούδι… Σήμερα κάναμε την αρχή με τον μύθο «Ο κόκορας και το δαχτυλίδι», τον οποίο διάλεξε και αφηγήθηκε ο 1ος παραμυθάς μας.