Αρχείο

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο εκπαιδευτικών ΠΕ91

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΠΕ 91.Για να βρείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ:πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο εκπαιδευτικών ΠΕ91

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΉΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το ΕλληνικόΔημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του ΕλληνικούΔημοσίου, κατάτις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατάπόσον ήόχι προσωπικάδεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικάσας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Block and Talk: η δημιουργία του σχολείου μας για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Το βιντεάκι αυτό, που δημιουργήθηκε με την τεχνική stop motion, αναφέρεται αλληγορικά στον διαδικτυακό εκφοβισμό και συμμετέχει σε σχετικό διαγωνισμό του British Council.Σε μια αυλή του γαλαξία, τα μικρά αστέρια παίζουν όλα μαζί.Ο διαδικτυακός εκφοβιστής τα πλησιάζει με τη μορφή κινητού και @, και πετυχαίνει να παρασύρει το πιο ευάλωτο αστέρι. Αφού το κάνει να νιώσει αγαπητό κι ελκυστικό με μηνύματα γεμάτα ερωτηματικά ενδιαφέροντος και δηλώσεις θαυμασμού, στη συνέχεια αλλάζει τακτική και το καταρρακώνει. Το αστέρι στρέφεται στους φίλους του που το αγκαλιάζουν, τους μιλά, αποδιώχνει τον διαδικτυακό εκφοβιστή και ξεπερνά το πρόβλημα μέσα στην ομάδα του. Συντονιστής της προσπάθειας ήταν ο εκπαιδευτκός εικαστικών Δημήτρης Πολυνόπουλος , στην σκηνοθεσία και φωτογράφιση η θεατρολόγος Έρη Κολέζη, στο τεχνικό κομμάτι ο σχολικός νοσηλευτής Βαγγέλης Τσιόπτσιας και ο Πολυνόπουλος  και βοήθησαν επίσης οι εκπαιδευτικοί Μίτσα Γιαννακουδάκη, Μαίρη Αμέντα και Μαρία Κέρογλου. Συμμετείχε ομάδα μαθητών της Στ΄τάξης. Για να δείτε το βιντεάκι πατήστε  εδώ

Καλή σχολική χρονιά!!

unt

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4oυ Δημοτικού Σχολείου εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά!!!

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου ,τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ.

Επίσκεψη στην “Αλήθεια”

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 ,επισκεφθήκαμε το δημοσιογραφικό συγκρότημα της “Αλήθειας”

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του ραδιοφωνικού σταθμού όπου συμμετείχαμε  ζωντανά στην εκπομπή που γίνονταν εκείνη την ώρα ,στους χώρους του στούντιο που γίνονται τα γυρίσματα για τις ενημερωτικές εκπομπές ,στο Αρχείο της εφημερίδας και σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο όπου και εκεί γυρίζονται εκπομπές ,τηλεοπτικά παιχνίδια κ.α.

Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Τζούμα και την κα Ειρήνη Αναγνώστου για την πολύ ωραία ξενάγηση και συζήτηση που είχαμε μαζί τους καθώς και τον κ. Μανώλη Βερβεράκη που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Το Αρχείο της εφημερίδας

Το Αρχείο της εφημερίδας

Βίντεο από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε  εδώ:  στην “Αλήθεια”

Συνέχεια

Φωτόγραμμα

Την Τρίτη 8 Μαρτίου οι μαθητές συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου που έφερε στο σχολείο μας το Φωτόγραμμα .Οι μαθητές Νηπιαγωγείου, Α΄,Β΄ και Γ΄τάξεων παρακολούθησαν την βιωματική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική ταινία “Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο” ενώ οι μαθητές Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ παρακολούθησαν την ταινία “Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου/λέμε όχι στο ρατσισμό”

Έμαθαν συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία της γνώσης.

Κατά τη διάρκεια των ταινιών τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά χρησιμοποιώντας ασύρματα τηλεχειριστήρια αλληλοεπιδρώντας  έτσι με τα προβαλλόμενα στην οθόνη.

.WP_20160308_10_37_31_ProWP_20160308_10_47_21_ProWP_20160308_10_38_31_Pro12804323_1879683968924574_1502421326_n

Bραβείο Διαγωνισμού Αφίσας -Ζωγραφιάς

Συγχαρητήρια!!   για την υπέροχη αφίσα που δημιούργησε η κ. Χρύσα Ζησιάδου, δασκάλα του τμήματος ένταξης, μαζί με τους μαθητές της!!!

Η αφίσα βραβεύτηκε στα πλαίσια διαγωνισμού “Αφίσας –DSCN1424Ζωγραφιάς “στην “Ονειρούπολη-Το χωριό του Αη Βασίλη” 2015-2016 στη Δράμα .

WP_20160120_12_35_02_Pro

 

Πραγματοποίηση ομιλίας -συζήτησης

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Ντούβλη Καλλιρόη και Γιαννάκη Βασιλική, για την εξαιρετική παρουσίαση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ,το απόγευμα της Τετάρτης και αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους γονείς που ήταν μαζί μας. Ήταν μια σημαντική συνάντηση για όλους!

  1. WP_20151209_18_19_41_Pro
  2. WP_20151209_19_20_39_Pro
  3. WP_20151209_19_21_30_ProWP_20151209_18_26_21_Pro

 

Παιδαγωγικές εκδηλώσεις

 

 

 

 

 

WP_20151202_08_52_46_Pro[1]

 

 

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Χίου αναπτύσσει από κοινού δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με ειδικές Ανάγκες .

Στα  πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας γύρω από την αναπηρία και τις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες των συνανθρώπων μας, οργανώνουμε δράσεις από κοινού ομάδας μαθητών του Ειδικού Σχολείου Χίου με ομάδες μαθητών του 4ου Δ.Σ Χίου.

Η κ.Ζησιάδου Χρύσα,δασκάλα του Τμήματος Ένταξης στο σχολεό μας, σε συνεργασία με την Γυμνάστρια κ.Καλογρά Ευαγγελία και την δασκάλα Παράλληλης Στήρξης κ. Αμπατζή Σταυρούλα , ανέλαβε να διοργανώσει την παιδαγωγική εκδήλωση σε δύο φάσεις:

την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015   το πρώτο δίωρο όλες οι τάξεις θα παρακολουθήσουν μια σύνθεση από οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την διαφοροποίηση των αναπηριών και στόχο την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών με ΑΜΕΑ.

την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 , το Ειδικό Σχολείο Χίου θα επισκεφθεί με ομάδα μαθητριών/των, δυο δασκάλων Ε.Α.Ε. και δυο συναδέλφων Ε.Ε.Π (ψυχολόγο-κοινωνική λειτουργό) τις πρώτες πρωινές ώρες του διδακτικού ωραρίου των σχολείωνμ μας (9:00-10:15)τους χώρους του 4ου Δ.Σ Χίου

Η δράση αυτή εντάσσεται στη δραστηριοποίηση του σχολείου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού .

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

1Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ( ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α? ΚΑΙ Β? ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 

2Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ: ΜΕΤΑΦΕΡΩ 2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ( ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ?, Δ?, Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 

3Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

«ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ» : ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΦΡΑΣΗ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ.(ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ? ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 

4Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ AEROBIC ( ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ)

 

 

Στο τέλος τα παιδιά θα κρατούν μπαλόνια που σε κάθε ένα θα υπάρχει ένα γράμμα. Όταν μπουν στη σειρά θα σχηματίζεται η φράση :

« ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»