Αρχείο | Σεπτέμβριος 2020

Αγιασμός

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου ,έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με έναν ιδιαίτερο τρόπο τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ,πρόσφερε κέρασμα στα παιδιά για ένα γλυκό ξεκίνημα.

Καλή χρονιά σε όλους!!

Αγιασμός και γενικές οδηγίες

ΑΓΙΑΣΜΟΣ και ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου,

οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας, σας ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και γεμάτη υγεία σχολική χρονιά.

Ο  Αγιασμός θα γίνει στις 10:30 την Δευτέρα 14-9-2020 στην αυλή του σχολείου τηρουμένων των μέτρων κατά της διασποράς του COVID 19 ως εξής:

 1. Όλοι ερχόμαστε με μάσκες και βάζουμε αντισηπτικό στην είσοδο του σχολείου. Κάθε τάξη θα συγκεντρωθεί σε χωριστό σημείο-σταθμό της αυλής διότι δεν πρέπει να αναμιγνύονται οι μαθητές των τάξεων μεταξύ τους. Ώρα προσέλευσης 10:15 ώστε να προλάβουν όλοι να μεταβούν στα σημεία –σταθμούς κάθε τάξης
 2. Σημεία –σταθμοί συγκέντρωσης: Είναι τα σημεία όπου θα πάει κάθε τάξη και θα ισχύουν στο εξής στην πρωινή προσέλευση των μαθητών, στα διαλείμματα και στην αποχώρηση των μαθητών ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικά τμήματα:
 3. Οι μαθητές της Α τάξης στο υπόστεγο με το στρογγυλό πέτρινο παγκάκι
 4. Η Β΄ τάξη στο γήπεδο του μπάσκετ (και στο υπόστεγο μπροστά στις βρύσες της αυλής όταν  βρέχει)
 5. Η Γ΄ τάξη μπροστά στην Σχολική Βιβλιοθήκη
 6. Η Δ΄ τάξη στο υπόστεγο μπροστά στην είσοδο του γραφείου για τον αγιασμό ( στις καθημερινές στο θεατράκι και στο υπόστεγο μπροστά στην είσοδο του γραφείου όταν  βρέχει)
 7. Η Ε΄τάξη στον χλοοτάπητα (και στο υπόστεγο μπροστά στις τουαλέτες όταν βρέχει)
 8. Η Στ μπροστά στον «Τοίχο που μιλάει»
 9. Οι δασκάλες σας, θα σας περιμένουν στα σημεία –σταθμούς
 10. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θα κεράσει στους μαθητές συσκευασμένα κεράσματα.

Οι γονείς δεν θα εισέλθουν στο σχολείο εκτός από τους γονείς της Α΄Τάξης με τα παιδιά τους(ένας γονέας για κάθε παιδί) οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 9:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων με μάσκα προκειμένου να γίνει  από τη διευθύντρια ενημέρωση για τους κανόνες του σχολείου και  από τη δασκάλα της τάξης παιδαγωγική-εκπαιδευτική ενημέρωση . Οι γονείς της Α΄Τάξης θα παραμείνουν με τα παιδιά τους και κατά τη διάρκεια του Αγιασμού στο σημείο-σταθμό.

Ο Αγιασμός θα λήξει περίπου στις 11:15, οπότε οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Από την Τρίτη 15-9-2020 η λειτουργία των μαθημάτων ξεκινά κανονικά. Ώρα προσέλευσης 8:15 και αποχώρησης 13:15.

 Εκείνη την ημέρα θα μοιράσουμε στους μαθητές τις μάσκες που μας προμήθευσε ο Δήμος Χίου και τα βιβλία τους.

Πρωινή ζώνη και Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά. Το φαγητό του Ολοήμερου οι μαθητές , μόλις έρχονται το πρωί, θα το βάζουν στο ψυγείο του γραφείου εκπαιδευτικών. Παρακαλούνται οι γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά από το Ολοήμερο στην ώρα τους: 15:00.

Πρωινή προσέλευση-αποχώρηση:Τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και πηγαίνουν στους σταθμούς συγκέντρωσης  κάθε τάξης μέχρι τις 8:15 όπου με τη συνοδεία του δασκάλου που τους έχει την πρώτη ώρα ανεβαίνουν στις τάξεις. Με τον ίδιο τρόπο αποχωρούν το μεσημέρι. Γραμμές για την τήρηση αποστάσεων έχουν χαραχτεί τόσο στην είσοδο του σχολείου όσο και μπροστά από το κυλικείο.

Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 1. Γενικές και ειδικές οδηγίες σχετικά με την λειτουργία του σχολείου, τα μέτρα τήρησης κατά της διασποράς του covid19  όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ κτλ, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα e-mail  που δήλωσαν οι γονείς στο σχολείο. Επίσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου. Τα βασικά είναι:
 2. Η μάσκα είναι υποχρεωτική.Οι μαθητές δεν φορούν μάσκα μόνο στα διαλείμματα, στο φαγητό και στη γυμναστική. Μάσκα φοράει οποιοσδήποτε έχει σοβαρό λόγο να εισέλθει στο σχολείο.
 3.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν σακουλάκι αποθήκευσης της μάσκας τους την οποία θα αφαιρούν στο σταθμό συγκέντρωσης της τάξης τους στα διαλείμματα. Επίσης θα πρέπει να έχουν ρούχα με τσέπες ή τσαντάκι μέσης όπου θα αποθηκεύουν τη μάσκα στη διάρκεια του διαλείμματος και θα την ξαναφορούν για να ανέβουν στις τάξεις. Στους σταθμούς θα υπάρχει αντισηπτικό για απολύμανση των χεριών πριν πιάσουν τη μάσκα.
 4. Η πρωινή προσευχή θα γίνεται στην αίθουσα κάθε τάξης ξεχωριστά
 5. Οι δασκάλες των τάξεων θα σας στείλουν mail με τη λίστα των απαραίτητων για το σχολείο,με το πρόγραμμα της κάθε τάξης και με το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων και μηνιαίων τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων. Μέσα σε μία εβδομάδα από την έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των γονέων με τις δασκάλες των τάξεων.
 • Ο σχολικός νοσηλευτής θα περάσει από όλες τις τάξεις ,θα ενημερώσει τους μαθητές για τον covid 19 και θα τους εκπαιδεύσει σχετικά με τη σωστή χρήση της μάσκας.

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να  μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (στυλό, μπογιές, γόμα, μολύβι κτλ). Καλό είναι  επίσης να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντιλάκια και χαρτομάντιλα