Αρχείο | Μάιος 2017

Σεμινάριο για γονείς

Την Παρασκευή 26 Μαϊου ,πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας σεμινάριο για τους γονείς του Νηπιαγωγείου και της Α΄ Δημοτικού ,με θέμα:
“Μετάβαση  από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών της σχολικής  κοινότητας”
Επιμορφωτές ήταν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης Χίου Α΄και Β΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας
Κ Γεώργιος Καψάλης και κ.Σταμάτιος Βούλγαρης
Τους ευχαριστούμε πολύ!

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη

Α΄ Τάξη

Την Τετάρτη 24 Μαϊου επισκεφθήκαμε την Πινακοθήκη για να ξεναγηθούμε και να δούμε την Έκθεση του Κ. Νικολάου Σούτη

Αφού  ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Πινακοθήκης και θαυμάσαμε τους πίνακες που εκθέτονται εκεί ,ο κ. Σούτης μας μίλησε για τα δικά του έργα και πως εμπνεύστηκε για να τα φτιάξει . Στη συνέχεια γίναμε και εμείς μικροί ζωγράφοι και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα.

Συνέχεια

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2017, σε 2016-17,A΄τάξη.

Επίσκεψη στο Κάστρο

Το 4ο δημοτικό στο 4ο δημοτικό ! 18675086_2156070217952613_2126406889_o

( τοπική ιστορία)

Το 4ο δημοτικό σχολείο λειτούργησε για 1η φορά στο Κάστρο. Σήμερα στεγάζεται η εφορία αρχαιοτήτων. Επισκεφτήκαμε το χώρο και ξεναγηθήκαμε από την αρχαιολόγο κ. Φαϊτάκη. Περιηγηθήκαμε στους δαιδαλώδεις δρόμους του Κάστρου, ανεβήκαμε στις επάλξεις του θαλάσσιου τείχους, μπήκαμε στα οθωμανικά λουτρά, θαυμάσαμε την έκθεση των φωτιστικών στο παλατάκι Ιουστινιάνη , περάσαμε στη σκοτεινή φυλακή, είδαμε  το οθωμανικό νεκροταφείο στην πλατεία, τον μεγάλο Κουλά, την Πόρτα Ματζόρε και τέλος επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο.

Ευχαριστούμε τους φύλακες των μουσείων για την εκτενή και κατατοπιστική ξενάγησή τους.

Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Την Παρασκευή 19 Μαϊου Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ,επιμορφωτικό -βιωματικό σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα:

“Η Σχολική Συμβουλευτική στη Σχολική Πράξη”

Επιμορφωτής ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Σταμάτης Βούλγαρης .

Τον ευχαριστούμε πολύ!!

 

Επίσκεψη στο Μουσείο

           
         Στα πλαίσια του προγράμματος  “από παλιά  μέχρι αύριο… τα παιδιά παίζουν” , τα παιδιά της Γ και Δ τάξης , επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Χίου.
     H ξεναγός μας, η κα Δέσποινα Τσαρδάκα ,μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες .
    Στο τέλος κατασκευάσαμε με πηλό δικά μας παιγνίδια.
      Την ευχαριστούμε πολύ !

Β΄φάση αγώνων στίβου

Η συμμετοχή του σχολείου μας στη Β φάση αγώνων στίβου .
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν !!

Εκδήλωση Μουσικού Σχολείου

Την Πέμπτη 4 Μαϊου ,στα πλαίσια του προγράμματος “Ομαλή μετάβαση από το δημοτικό στο Γυμνάσιο” ,τα παιδιά του Μουσικού  Σχολείου  παρουσίασαν  μουσικά κομμάτια ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου και 8ου  Δημοτικού  Σχολείου  Χίου, για τις Στ’  τάξεις δημοτικών σχολείων.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση !!!

3

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Κοραή

          Την Πέμπτη 4-5-2017 η Γ? και η Δ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Κοραή. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του αναγνωστηρίου,   στο Λαογραφικό  Μουσείο Αργέντη και στο δανειστικό παιδικό  τμήμα της βιβλιοθήκης όπου είδαν και ξεφύλλισαν πολλά βιβλία και δανείστηκαν βιβλία που τα ίδια επέλεξαν.

 

Οι εκθέσεις του Παύλου και του Παντελή για το Κασίνι

Δύο από τους μαθητές μας, ο Παύλος Παπαδόπουλος και ο Παντελής Λαβίδας (Ε΄τάξη) έγιναν επιστήμονες του Kassini για μια ημέρα, έγραψαν ,έστειλαν τις εκθέσεις τους και περιμένουμε το αποτέλεσμα.Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα όμως, όλη η οικογένεια του σχολείου μας δίνει συγχαρητήρια στα δύο παιδιά, που ενδιαφέρθηκαν, μελέτησαν,ερεύνησαν και ασχολήθηκαν με τον τομέα της αστροφυσικής.Ας διαβάσουμε τι προτείνουν στο Κassini:

Το εξάγωνο του Κρόνου

Το εξάγωνο του Κρόνου-Παύλος

Οι λίμνες του Τιτάνα-Παντελής 001

Οι λίμνες του Τιτάνα-Παντελής

Επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο

Στα  πλαίσια του προγράμματος   “Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο γυμνάσιο” , στις 2  Μαϊου  , επισκεφτήκαμε το 4ο Γυμνάσιο Χίου και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου ,θαυμάσαμε  τα έργα τέχνης  από τις δημιουργίες των παιδιών και         παρακολουθήσαμε μία ώρα μαθήματος .

Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία!!