Αρχείο

Κλιματική αλλαγή – Ε’ τάξη

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την κλιματική αλλαγή οι μαθητές και μαθήτριες της Ε ´ τάξης αναζήτησαν πληροφορίες για το θέμα, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, έφτιαξαν αφίσες, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας. Τέλος, με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Κατερίνας Σβύνου έφτιαξαν το δικό τους ψηφιακό βιβλίο για την κλιματική αλλαγή! Μπορείτε να δείτε το ψηφιακό βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Book Creator | Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Επίσκεψη στη Λέσβο Ε΄ και Στ’

Φέτος οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης επισκέφθηκαν το νησί της Λέσβου στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ευεργέτουλας. Μάθαμε πολλά, ανακαλύψαμε τις ομορφιές της φύσης, αισθανθήκαμε τον παλμό του Εγκέλαδου. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους μας🙃🙃

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ-Β τάξη

Τα Δευτερακια μας,με αφορμή το 2ο εργαστήριο δεξιοτήτων:”Φροντίζω το περιβάλλον- Κλιματικη αλλαγή- Φυσικές καταστροφές, πολιτική προστασία”, “ΣΕΙΣΜΟΣ,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;” ασχολήθηκαν με τους σεισμούς στην Ελλάδα, τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία και γενικά για τους σεισμούς σ όλον τον κόσμο.Μαθαμε ότι δεν πρέπει να τους φοβόμαστε και δεν πρέπει να παθαίνουμε πανικό. Στη συνέχεια ζωγράφισαν τον Εγκέλαδο, όπως αυτά τον φαντάζονται, διαβάσαμε τον φυλακισμένο γίγαντα, είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο, βρήκαμε και κάναμε κολλάζ ποιήματα και αινίγματα για τον σεισμό .Μιλήσαμε για τα πράγματα πρώτης ανάγκης που πρέπει να έχουμε σε περίπτωση σεισμού, καθώς και για τα τηλ. έκτακτης ανάγκης. Τέλος, κάναμε στην τάξη μας άσκηση σεισμού🌏

Ε τάξη, Εργαστήριο Δεξιοτήτων, θέμα:”Το δάσος”

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Αγγελική Αντωνίου

Β τάξη, Εργαστήρια Δεξιοτήτων: ”Σεισμός!”

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ: ΜΑΛΑΜΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ

“Σεισμός!!!Και τώρα τι κάνω;;;”Η Γη μας μια μπάλα από πλαστελίνη- ταξίδι στο εσωτερικό της γης -ο μύθος του Εγκέλαδου- ετοιμάζω το βαλιτσάκι του σεισμού -κτίρια σαν χαρτόκουτα- άσκηση προσομοίωσης σεισμού- τραγουδάμε με τα Ημισκούμπρια “σεισμός, φιλαράκο μη σε πιάνει πανικός!!!”(Μαθήματα δεξιοτήτων με τη Β τάξη)

Σχέδιο Δράσης

Ε τάξη ,Δημοτικός Κήπος

Απλόχερα ο Δημοτικός Κήπος της πόλης μας έδειξε κομμάτια της πολιτιστικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής του νησιού μας. Μνημεία ιστορικά, αγάλματα, εκκλησία, μνήμη σεισμού, καταφύγιο, βοτσαλωτό αλλά και όμορφα φυτά καθώς και τα παγόνια που κλέβουν την παράσταση μας τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Δεν παραλείψαμε τα κτίρια γύρω του: Δημαρχείο, Ομήρειο, ΚΤΕΛ, καθολική εκκλησία Αγ. Νικολάου, τον Αγ. Ιάκωβο και το νέο σιντριβάνι της πλατείας μας.

Περάσαμε καταπληκτικά!