Αρχείο

2η τηλεδιάσκεψη “Οδυσσέας”

Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε για δεύτερη φορά το 3ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου. Μοιραστήκαμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη συνάντηση και την χαρά μας που ξαναβρεθήκαμε. Στη συνέχεια συζητήσαμε το σοβαρό θέμα που μας απασχολεί σχετικά με την ασφάλεια μας στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτό αλλά και τα καλά που μπορούμε να έχουμε με τη σωστή χρήση. Αναλύσαμε τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για να δούμε τι είναι αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο. Αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση για την επόμενη φορά.

Πρώτη συνάντηση στο πρόγραμμα Οδυσσέας

Στα πλαίσια του προγράμματος “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” 2025, η Ε’ τάξη, πραγματοποίησε σήμερα την 1η τηλεδιάσκεψη γνωριμίας  με την Ε’τάξη του 3ου Δημοτικού Αγίου Δημητρίου Αθηνών με την κ.Σταυρούλα Ζέτη.

Μετα από κάποιες αρχικές δυσκολίες, συναντήσαμε τους φίλους μας απ’ την Αθήνα που μας παρουσίασαν και μας μίλησαν για τα αξιοθέατα της Αττικής, για τη ζωή τους στον Άγιο Δημήτριο, τα αγαπημένα τους χόμπι και το πολύ όμορφο σχολείο τους.

Εμείς με την σειρά μας παρουσιάσαμε τον εαυτό μας , τους ξεναγήσαμε στα αξιοθέατα της Χίου και τα προιόντα μας αλλά και τις όμορφες παραλίες μας. Μιλήσαμε για το σχολείο μας και τις δραστηριότητες μας.

Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση!!

4η τηλεδιάσκεψη Οδυσσέας- ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου ολοκληρώσαμε το φετινό πρόγραμμα Οδυσσέας “Ασφάλεια και δημιουργικότητα στο διαδίκτυο”. Παρουσιάσαμε τις τρεις ψηφιακές μας ιστορίες και παρακολουθήσαμε με τη σειρά μας τις ιστορίες των παιδιών απ’ το 174ο σχολείο Αθηνών.

Τις τρεις ψηφιακές ιστορίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ:
1)Το χωριό της αλήθειας και το δάσος των ψεμάτων (fake news): https://read.bookcreator.com/sYgJBZN18iVw49Nu4wuKIYOUyHq2/v1r7dV7ySJyFcWafBAn5Xg

2) Η αναζήτηση της πραγματικής σύνδεσης (εθισμός)

https://read.bookcreator.com/sYgJBZN18iVw49Nu4wuKIYOUyHq2/-QN91TGqStqfO3nfJbMC1w



3)Το μυστήριο του χαμένου κόσμου “παιχνίδια χωρίς βία” (βίαια παιχνίδια):

https://read.bookcreator.com/sYgJBZN18iVw49Nu4wuKIYOUyHq2/2LrvxQ1BTwmheLXGXZbP1A

3η τηλεδιάσκεψη Οδυσσέας Στ’ τάξη

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, βρεθήκαμε για τρίτη φορά με το 174ο Σχολείο Αθηνών για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την έρευνα που κάναμε πάνω στις τρεις μας θεματικές (Εθισμός, Fake news, Βίαια παιχνίδια). Μελετήσαμε τις απαντήσεις στα τρία ερωτηματολόγια που φτιάξαμε και προβληματιστήκαμε σχετικά με τα αποτελέσματα που συγκεντρώσαμε.

Τα ερωτηματολόγια της έρευνας μας:

1)Ερωτηματολόγιο για τον εθισμό:

https://forms.gle/G5J7sQr2G3LPH4U79

2) Ερωτηματολόγιο για τα fake news:

https://forms.gle/rMosG9SqsWFhLhFA8

3) Ερωτηματολόγιο για τα βίαια παιχνίδια:

https://forms.gle/AQfu5AKgUrjdqEqJ7

Αποτελέσματα της έρευνας των ερωτηματολογίων μπορείτε να δείτε εδώ:

Παρουσίαση αποτελεσμάτων στην έρευνα για τον εθισμό:

https://shorturl.at/VDFsx

Παρουσίαση αποτελεσμάτων στην έρευνα για τα βίαια παιχνίδια:

https://shorturl.at/06qTH

Παρουσίαση αποτελεσμάτων στην έρευνα για τα fake news:

https://shorturl.at/8nb67

Οδυσσέας ,ασφάλεια στο διαδίκτυο Στ’ τάξη

Η δεύτερη διαδικτυακή μας συνάντηση με το 174ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, έγινε και τα παιδιά ανάλυσαν τα αποτελέσματα που συγκέντρωσαν μέσα από ένα παντλετ που αφορούσε τα βίαια παιχνίδια, τα προσωπικά μας δεδομένα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μοιράστηκαν και αντάλλαξαν προσωπικές εμπειρίες και κατάλαβαν πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στο διαδίκτυο. Παίξαμε διάφορα κουίζ για να δούμε τις γνώσεις μας και τέλος με τη βοήθεια του “τροχού της τύχης” μοιράσαμε τις ενότητες που θα επεξεργαστεί καθεμία από τις τρεις ομάδες μας.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Στ’ τάξη

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου αύριο κι εμείς επιλέξαμε να συναντηθούμε με το σχολείο που συνεργαζόμαστε φέτος στον “Οδυσσέα” , το 174ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, για να επεξεργαστούμε το θέμα μας που είναι η ασφάλεια στο διαδίκτυο αλλά και πώς μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί όταν το χρησιμοποιούμε σωστά. Τα παιδιά της Στ’ τάξης παρουσίασαν τον εαυτό τους, το σχολείο μας και έγιναν ξεναγοί για τις ομορφιές του τόπου μας μια και ήταν η πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε μαζί τους. Εκείνοι με την σειρά τους έκαναν το ίδιο.

Ομάδα διαδικτυακού εκφοβισμού Ε τάξης-Οδυσσέας

Διαβάστε εδώ από την ομάδα του διαδικτυακού εκφοβισμού την ιστορία που έγραψαν τα παιδιά με την δασκάλα κ. Μαίρη Αμέντα. Προηγήθηκε έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου της οποίας τα αποτελέσματα ενσωματώνονται στην ιστορία με τη μορφή ppt

Το ερωτηματολόγιο:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOMDlmub3M0GTArp3AvXNnyiM-XkhrkILwWF_r7mkGU6j5vA/viewform?pli=1

Τα αποτελέσματα:

“Η ακλόνητη φιλία”

Δ’ τάξη-πρόγραμμα “Οδυσσέας” συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το 13ο ΔΣ Ηρακλείου Αττικής-παραγωγή 3 βιβλίων e-books για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

https://read.bookcreator.com/6xQOtYGnbePd3rOn76xJDc9aTCy2/-sbqeLMzT9qbPNU4XJlHNg

https://read.bookcreator.com/6xQOtYGnbePd3rOn76xJDc9aTCy2/jKK7SN-zQGG56IlK3_8Ojw

https://read.bookcreator.com/6xQOtYGnbePd3rOn76xJDc9aTCy2/JDBugvR5RmKiDGfz1Xm9Qw

Ομάδα”τα θετικά του Διαδικτύου” Ε τάξη, ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Συμβαίνουν περίεργα γεγονότα σε μια εκδρομή σχολείου. Είναι άραγε αληθινά;

Διαβάστε την ιστορία που έγραψαν τα παιδιά της Ε τάξης με τη δασκάλα τους Μαίρη Αμέντα. Προηγήθηκε έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου :

Το ερωτηματολόγιο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSbhB1aSH9HTzBIoXc-COi9917jx9OkejTcpQVVQSEiGlloQ/viewform

Τα αποτελέσματα:

Διαβάστε Μια “απίστευτη” εκδρομή

Ομάdα “fake news”-Οδυσσέας, Ε τάξη

Οι μικροί λογοτέχνες της Ε’ τάξης δημιούργησαν τρεις ψηφιακές ιστορίες αντίστοιχες με τα τρία υποθέματα που είχαν να επεξεργαστούν στα πλαίσια του προγράμματος Οδυσσέα “Ασφαλής και δημιουργική αξιοποίηση των θετικών του διαδικτύου”. Προηγήθηκε και μια έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου του οποίου τα αποτελέσματα είναι ενσωματωμένα στην ιστορία με τη μορφή ppt

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflVL4rkVbeNxWUCiUxVPq3gaW2Jxk0Il6omRIKevWm7N0AkQ/viewform

Αποτελέσματα ερωτηματολογίου:

Διαβάστε την ιστορία από την ομάδα των fake news , εδώ:

“Η έξυπνη λύση” : μια ιστορία για ένα παιδί που ήθελε να είναι ξεχωριστός μαθητής…