Αρχείο

Δικαιώματα του παιδιού_Εργασίες ΚΠΑ Ε’

Τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κ.Π.Α., ασχολήθηκαν με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους!

Στα παρακάτω (βιντεάκι & κολάζ) μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες τους για κάποια από τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αναφέρονται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου 1989.

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων Α’ τάξη

Ά τάξη – 4 Απριλίου “Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων”Ανοίξαμε το κουτί με τους μεταξοσκώληκες που μας έφερε η κυρία Ρένα, τους βάλαμε φύλλα να φάνε. Ύστερα μιλήσαμε για τα αδέσποτα ζωάκια, είδαμε βίντεο, ζωγραφίσαμε και γράψαμε ο, τι χρειάζεται ένα ζωάκι για να είναι ευτυχισμένο.

Η HELMEPA στο σχολείο μας

Σήμερα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε κλιμάκιο της HELMEPA στο σχολείο μας, και να μάθουμε για την σημασία της θαλάσσιας ζωής και της προστασίας της από την ρύπανση και την μόλυνση!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!

Η ενδέκατη μέρα του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί σαν ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιου.Ειναι η γενεθλια ημέρα της UNICEF που ιδρύθηκε στις 11-12-1946 για να βοηθήσει στην αρχή τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β παγκόσμιου πολεμου.

Τα παιδιά όλου του κόσμου πρέπει να ζουν και να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις φύλου,γλώσσας,θρησκείας,πολιτικών η άλλων πεποιθήσεων. Δικαιουνται να μεγαλώσουν σ έναν κόσμο δίκαιο❤❤❤

Ο σύλλογος γονεων μοίρασε σε κάθε τάξη τον δεκάλογο των δικαιωμάτων του παιδιου εκτυπωμένο σε διάφορα χρώματα και καραμελιτσες!!!🍬🍬🍬

Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία!!!!

Τα παιδάκια της Τρίτης φτιάξανε τα χεράκια των ευχών!!!!👋🤚🖐✋️

Μακάρι αυτές οι ευχές να γίνουν πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!!!!👧👦

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ!!!

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα καλοσυνης(13 Νοεμβριου) με τα παιδάκια της Γ ταξης(που έχουν πολλή καλοσύνη μέσα τους,όπως κι όλα τα παιδια),συζητήσαμε το θέμα,ζωγραφισαμε,κόψαμε,παίξαμε,γελάσαμε,μάθαμε τα ρηματα,τα ουσιαστικά και τα επίθετα της καλοσυνης.Μαθαμε το επίθετο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ και συζητήσαμε ότι η καλοσύνη έχει μόνο θετική επίδραση στην προσωπικότητα του ανθρώπου,ενώ η κακία βλάπτει σοβαρά την υγεία μας.Πρεπει να εκφράζουμε την καλοσύνη με ειλικρίνεια,θετικό πνευμα,διάθεσή αλληλεγγύης και με ανιδιοτέλεια.(όπως δηλαδή τα παιδια)

Η καλοσύνη δεν είναι αδυναμία,αλλά πηγή χαρας και ηρεμίας.Συντελει στη δημιουργία ηθικού,πνευματικού και ψυχολογικού πλούτου.

❤
❤
❤

Ειρήνη και αγάπη από την Α’ και Β’ τάξη

Τα παιδιά της Β΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ευρωπαϊκών γλωσσών, ασχολήθηκαν με δύο πολύ σημαντικές και πάντα επίκαιρες έννοιες, την αγάπη❤️ και την ειρήνη☮️. Συζήτησαν, ζωγράφισαν και έγραψαν τι σημαίνει για εκείνα “αγάπη” και “ειρήνη” και έμαθαν πώς λέγεται η αγάπη σε διάφορες γλώσσες. Τέλος, συμπέραναν ότι σε όλες τις χώρες και σε όλους τους καιρούς όλοι επιζητούν (ή θα έπρεπε να επιζητούν!) την αγάπη και την ειρήνη…

Στο ίδιο μήκος κύματος, με βασικό θέμα την ειρήνη, κινήθηκε και η Α’ τάξη βροντοφωνάζοντας “Στην ειρήνη λέμε ΝΑΙ”

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023

Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών και σκεφτήκαμε τις φωλίτσες μας και διάφορους τρόπους για να εκφράσουμε την αγάπη μας με μια αγκαλιά.

Έτσι λοιπόν μας ήρθαν τα πρωτάκια μας στην τάξη και μιλήσαμε για την αγκαλιά. Πότε την κάνουμε, σε ποιους, τι αισθανόμαστε.

Γράψαμε την αγκαλιά σε πολλές γλώσσες… και σχηματίσαμε με την δικιά μας γλώσσα μια μεγάλη “αγκαλιά” από τις σχολικές μας τσάντες.

Τέλος, είδαμε ότι πάνω απ’ ολες τις γλώσσες είναι η γλώσσα του σώματος, η οποία δεν έχει σύνορα. Μπορεί να εκφράσει τα πάντα και να γίνει κατανοητή απ’ όλους έτσι μοιραστήκαμε πολλές αγκαλιες💜♥️

Πανελλήνια Αθλητική ημέρα

Σήμερα με πεζοπορία Παναγία Κρήνα-Βαβύλοι! Περάσαμε καταπληκτικά και είδαμε το πέρασμα της φύσης στο φθινόπωρο και την προετοιμασία των ανθρώπων για το χειμώνα!