Τα παιδιά της Ε΄ τάξης, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά εθελοντικά στη γιορτή της Α΄ τάξης , ερμηνεύοντας ρόλους με μεγάλη επιτυχία!



Τα παιδιά της Ε΄ τάξης, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά εθελοντικά στη γιορτή της Α΄ τάξης , ερμηνεύοντας ρόλους με μεγάλη επιτυχία!
Τα παιδιά της Ε΄ Τάξης διοργάνωσαν παζαρι με δική τους πρωτοβουλία και φροντίδα ,με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για μελλοντικά σχέδια…
Σε συνέχεια της καλλιέργειας του σχολικού μας κήπουαπό την προηγούμενη χρονιά με την υπέυθυνη κ. Πόπη Καλαμάκη , ασχοληθήκαμε και φέτος όλοι μας και είχαμε και πάλι με θαυμαστά αποτελέσματα!
Μαζέψαμε ελιές και βγάλαμε λάδι, φυτέψαμε μαρούλια, πατάτες κρεμμύδια και κουκιά.
Τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με τη γη, το νερό τους σπόρους και τα φυτά ,τα είδαν να μεγαλώνουν και σε κάποιες περιπτώσεις, απόλαυσαν την παραγωγή.
Ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα περιβάλλοντος και έμαθαν να φροντίζουν τα φυτά τους
Είδαν τις δυσκολίες και τους κόπους που χρειάζονται για να απολαμβάνουμε τα δώρα της φύσης.
Συνεργάστηκαν με επιτυχία.
Όλοι, μικροί βοήθησαν για τη δημιουργία του μπαξέ!
Έτσι η κυρία Πόπη μας είχε μια υπέροχη έκπληξηΜας έβαλε να μαζέψουμε τις ελιές από τα δέντρα της αυλής για να δούμε τι σημαίνει η φράση: “Μου έβγαλε το λάδι”… Ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με διαφορετικά επαγγέλματα, στα πλαίσια του Εργαστηρίου δεξιοτήτων. Ακολούθησε επίσκεψη σε ελαιοτριβείο αλλά και συνταγές με ελιές. Κουλουράκια λαδιού.
Και τα πρωτάκια στον κήπο!
Τα μικρότερα παιδιά του σχολείου μας, με τη βοήθεια της κυρίας Πόπης Καλαμάκη, ασχολήθηκαν με αγροτικές εργασίες! Φύτεψαν κουκιά, κρεμμυδάκια, μαρούλια και μάζεψαν ελιές, με πολλή όρεξη και χαρά! Επιλέξαμε το κατάλληλο και φωτεινό σημείο του κήπου για να φυτέψουμε τα μαρουλάκια. Στη συνέχεια, σκάψαμε, αφαιρέσαμε τα σκουπιδάκια και τα φύλλα και βάλαμε τα μαρούλια στο αυλάκι που ανοίξαμε.
Στο διάλειμμα τα ποτίσαμε και υποσχεθήκαμε να τα περιποιηθούμε μέχρι να μεγαλώσουν.
Εχουμε όμως και πατατούλες…
Διαβάστε εδώ από την ομάδα του διαδικτυακού εκφοβισμού την ιστορία που έγραψαν τα παιδιά με την δασκάλα κ. Μαίρη Αμέντα. Προηγήθηκε έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου της οποίας τα αποτελέσματα ενσωματώνονται στην ιστορία με τη μορφή ppt
Το ερωτηματολόγιο:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOMDlmub3M0GTArp3AvXNnyiM-XkhrkILwWF_r7mkGU6j5vA/viewform?pli=1
Τα αποτελέσματα:
Οι μικροί λογοτέχνες της Ε’ τάξης δημιούργησαν τρεις ψηφιακές ιστορίες αντίστοιχες με τα τρία υποθέματα που είχαν να επεξεργαστούν στα πλαίσια του προγράμματος Οδυσσέα “Ασφαλής και δημιουργική αξιοποίηση των θετικών του διαδικτύου”. Προηγήθηκε και μια έρευνα με τη μορφή ψηφιακού ερωτηματολογίου του οποίου τα αποτελέσματα είναι ενσωματωμένα στην ιστορία με τη μορφή ppt
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflVL4rkVbeNxWUCiUxVPq3gaW2Jxk0Il6omRIKevWm7N0AkQ/viewform
Διαβάστε την ιστορία από την ομάδα των fake news , εδώ:
“Η έξυπνη λύση” : μια ιστορία για ένα παιδί που ήθελε να είναι ξεχωριστός μαθητής…
2 Απρίλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας έφτιαξε την δική μας ομάδα και έτρεξε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στον Μαραθώνιο για τον Αυτισμό! Μπράβο!
Αυτενέργεια και πρωτοβουλία: όταν τα παιδιά αναλαμβάνουν να παραδώσουν στους συμμαθητές τους τα σχολικά γεύματα!
Μπορούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για την υγεία μας από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο του σχολείου; Μα και βέβαια! Στα πλαίσια των δράσεων Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας από την 1η ΤΟΜΥ ΧΙΟΥ τα εξής προγράμματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον παιδιών και εκπαιδευτικών , φάνηκαν πολύ χρήσιμα και μας ευαισθητοποίησαν στο θέμα του εθελοντισμού και της δωρεάς οργάνων: