Αρχείο

Ημερήσια εκδρομή στο Λιθί

Τα παιδάκια μας ,χάρηκαν τον ηλιο,τη φυση και τα παιχνίδια στην άμμο !!!⛱️

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξαναπάμε!!!🏊‍♂️🚣🐠🏖☀️

Δημιουργία μικρών βιβλίων_Μελέτη Δ’_2η Ενότητα: Πολιτισμός

Στη 2η ενότητα της Μελέτης της Δ’ τάξης τα παιδιά ασχολήθηκαν με τον Πολιτισμό των Ελλήνων και άλλων λαών.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν αρκετές δραστηριότητες στην τάξη και στο σπίτι! Όλες μαζί συνέθεσαν τα μικρά βιβλία:

α) του πολιτισμού☎️📺,

β) της παράδοσης🎶🩰,

γ) της θρησκείας 🏛🛐 και

δ) του αθλητισμού🥅🏀⚽️🏐🏅.

Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιες από τις δραστηριότητες των παιδιών και εν τάχει τα περιεχόμενα των μικρών βιβλίων!

Φτιάχνουμε χαρταετούς με τον Σύλλογο Γονέων!

Σήμερα ήρθαν και πάλι οι φοβερές μητέρες του Συλλόγου Γονέων μας για την καθιερωμένη(πια) κατασκευή χαρταετών! Μία μία τάξη κατέβηκαν στην αίθουσα θεάτρου και ξαναθυμήθηκαν πώς κατασκευάζονται οι χαρταετοί, με πολύ κέφι τους διακόσμησαν και τους στόλισαν με φουντωτές ωραίες ουρές! Ευχόμαστε να πετάξουν ψηλά στον ουρανό την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε στον Άγιο Δημήτρη των Τσαγκαράδων και να ανεβάσουν στα σύννεφα τις ευχές μας για ειρήνη και υγεία στον κόσμο, για χαμόγελο και αδελφοσύνη!

Η ΚΛΕΙΔΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ – Γ ‘τάξη και Δ’ τάξη

Γ’ ΤΑΞΗ

Στις 19 του Γενάρη η τάξη μας παρακολούθησε μαζί με τη Δ´ τάξη το πρόγραμμα του ΚΠΕ «η Κλειδού ανθίζει». Μετά το ολιγόλεπτο θεωρητικό μέρος αναλάβαμε δράση στο πεδίο με οδηγό και συνοδοιπόρο την κ. Μ.Π., υπεύθυνη του ΚΠΕ την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Τα παιδιά ερεύνησαν, ανακάλυψαν, παρατήρησαν με όλες τις αισθήσεις τους, έπαιξαν, περιπλανήθηκαν, εξερεύνησαν, χάρηκαν τη φύση, δημιούργησαν κατασκευή και δικό τους παραμύθι. Μέσα από τη διαδικασία αυτή τα παιδιά έμαθαν αβίαστα ένα σωρό μυστικά της φύσης καθώς και για τη σχέση των ανθρώπων μ’ αυτήν.

Δ’ ΤΑΞΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΟΥΣ!!!

Σήμερα τα παιδάκια μας συμμετείχαν σ’ ένα πρόγραμμα, στο δάσος της Κλειδούς με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της Χίου.🐿🦔🐸🦎🦋🍁🍂🌿

Ήταν μια βιωματική εμπειρία!!!

Αφού παρακολούθησαν μια σύντομη προβολή, ξεχύθηκαν στο δάσος και ανακάλυψαν μόνα τους φυτά και ζωάκια.🦉🐜🍀

Περπάτησαν στη φύση, ανέπνευσαν καθαρό αέρα, πέρασαν τον χείμαρρο, έκαναν βαρκούλες με φύλλα, ξυλάκια και φτερά και τις έριξαν στο νερό.⛵️

Είδαν τα ίχνη της προηγούμενης φωτιάς, άκουσαν και είπαν ιστορίες και μύθους για διάφορα δέντρα και φυτά, μέτρησαν το ύψος των δέντρων, έκαναν κατασκευές, μύρισαν λεβάντα, μάζεψαν κουκουνάρια, έφτιαξαν δικές τους ιστορίες… κλπ

Ξάπλωσαν στο γρασίδι… ήταν ευτυχισμένα.😍

Μακάρι να το επαναλάβουμε σύντομα….

Γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά

Η Στ’ τάξη του σχολείου μας με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Άννας Κογιάμη, δημιούργησαν γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Η δράση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών.

Αρθρογραφώντας για τον τόπο μας- Δ’τάξη

ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΙ

Το μόνο φυσικό μαστίχι παράγεται στο νησί της Χίου. Στο νότιο τμήμα του νησιού οι ντόπιοι καλλιεργούν σκίνους. Από το Φλεβάρη κλαδεύουν και συνεχίζουν με καθάρισμα του εδάφους , ρίχνουν ασπρόχωμα, κάνουν έξι κέντη με ενδιάμεσο μάζεμα του μαστιχιού. Στο τελευταίο μάζεμα ξύνουν το δέντρο για να μαζευτεί όλη η παραγωγή. Συνεχίζουν με κοσκίνισμα, πλύσιμο στη θάλασσα, ξανά κοσκίνισμα και το επίπονο καθάρισμα. Τι ωραίο που θα ήταν να πάρετε κι εσείς μέρος σε αυτή τη διαδικασία!

Πάρκο Ανακύκλωσης

Τα παιδάκια μας σήμερα επισκέφθηκαν το “ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ” στον χώρο της πηγής της Κλειδους.Η Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμάτων Χιου(ΔΙ Α.ΝΟ.Χ. ΑΕ) σε συνεργασία με τον Δήμο Χιου και άλλους φορείς, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μας παρουσίασαν παράσταση Καραγκιόζη,πολλά παιχνίδια δράσης και ανακύκλωσης,μας μοίρασαν ποπ κορν και έκαναν και λαχειοφόρο ,όπου το σχολείο μας κέρδισε 2 δωρα.

Μέσα απ’ τις βιωματικές αυτές δράσεις στόχος μας ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των παιδιών με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος!!!🚵‍♂️🌳🌻🌵🌼🌾🦋🐞

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στην βιβλιοθήκη Κοραή

Τα παιδιά της Δ’ και της Ε’ τάξης επισκέφθηκαν το ναυτικό μουσείο και ξεναγήθηκαν σε αυτό. Εκτός από τα πολύ όμορφα εκθέματα και την αφιερωμένη έκθεση στον Κωνσταντίνο Κανάρη είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και το πολύ όμορφο κτίριο με τα ζωγραφισμένα ταβάνια.

Στην βιβλιοθήκη Κοραή η Ε’ η Σ’ και η ΣΤ’ τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα “γνωρίζοντας τον Αδαμάντιο Κοραή”

Μάθαμε για την ζωή του, την προσωπικότητα του και το ποσό πολύ πρόσφερε στον αγώνα αλλά και πόσο αγαπούσε τα γράμματα και την γνώση.

Πρωτομαγιά στο σχολείο μας: Φτιάχνοντας στεφάνια μαζί με τους γονείς!

Πρωτομαγιατικες συνεργασίες: γονείς -παιδια- δασκαλες! Καλό μήνα, καλή πρωτομαγιά από το σχολείο μας όπου και πάλι ο τρομερός σύλλογος γονέων έφερε λουλούδια και φελιζολ και όλοι μαζί, παιδιά,δασκαλες και γονείς οργάνωσαν εργαστήρια κατασκευής στεφανιών! Μπράβο και σε όλους τους υπόλοιπους γονείς που ανταποκρίθηκαν και έστειλαν με τα παιδιά τους κι άλλα λουλούδια στο σχολείο! Και στα παιδιά μας που είναι από μόνα τους λουλούδια στη ζωή μας! Και του χρόνου με υγεία!

Πρόγραμμα Σχολικής Βιβλιοθήκης:Σύνδεση με τη δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας

Σήμερα είχαμε τη χαρά να “φιλοξενήσουμε” στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας, με πρωτοβουλία της κ. Λίτσας Καλογρά, την κυρία Ασπασία Τασιοπούλου, υπεύθυνη της Δημόσιας βιβλιοθήκης Βέροιας.

Μας περιέγραψε τις δράσεις της βιβλιοθήκης που είναι ανοιχτή στον κόσμο, γιατί εκεί εκτός από το να διαβάσεις και να δανειστείς βιβλία , μπορείς να ηχογραφήσεις μουσική, μια και έχει στούντιο ηχογράφησης, μπορείς να παρακολουθήσεις και να μάθεις ρομποτική, να ακούσεις και να συνομιλήσεις με συγγραφείς και πολλά άλλα…

Μας μίλησε και για το βιβλιοαυτοκίνητο που φτάνει σε πολλά απομακρυσμένα μέρη του νόμου Ημαθίας.

Εμείς με την σειρά μας την ρωτήσαμε ένα σωρό πράγματα και εκείνη με υπομονή μας εξήγησε όσα θέλαμε να μάθουμε.