Αρχείο

Ενδοσχολική επιμόρφωση “Εισαγωγή στην τεχνητή νοημοσύνη και η αξιοποίηση της στην παιδαγωγική και διοικητική λειτουργία”

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Σταμάτη Βούλγαρη που μας αφιέρωσε χρόνο για να μας παρουσιάσει και να μας μιλήσει σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και πώς αξιοποιείται στην παιδαγωγική και διοικητική λειτουργία . Την ενδοσχολική επιμόρφωση παρακολούθησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Στ΄ τάξης.

Ενδοσχολική επιμόρφωση “Διδασκαλία της ελληνικής ως 2ης ξένης γλώσσας”

Η κ. Δήμητρα Βουρλίδη, αξιοποιώντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο πραγματοποίησε την Τρίτη 21-5-2023 και την Πέμπτη 23-5-2023 με το παραπάνω θέμα και τη συμμετοχή αρκετών εκπαιδευτικών. Η σχολική μονάδα επωφελήθηκε από την ενδοσχολική επιμόρφωση καθώς στο σχολείο φοιτούν παιδιά από Αλβανία, Βουλγαρία και Ιράκ.

Ενδοσχολική επιμόρφωση “Η κατασκευή έμφυλων ταυτοτήτων στα κείμενα μαζικής κουλτούρας- η αποτύπωση έμφυλων στερεοτύπων στη γλώσσα”

Την Παρασκευή 17-5-2024 και την Δευτέρα 20-5-2024 η κ. Βασιλική Κόλλα , αξιοποιώντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο υλοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση με το παραπάνω θέμα . Η ενδοσχολική επιμόρφωση βοήθησε πάρα πολύ το σύνολο των εκπαιδευτικών που την παρακολούθησαν διότι τα έμφυλα στερεότυπα συνδέονται με παραμέτρους της Σχολικής Διαμεσολάβησης και των δράσεων κατά της σχολικής βίας αλλά επίσης και με το θέμα του φετινού μας eTwinning: Genders travelling in time.

Διαχείριση συναισθημάτων – Θυμού και συγκρόυσεων Ε’ -Στ’

Στα πλαίσια εργαστήριων δεξιοτήτων αλλά και ενδοσχολικής επιμόρφωσης, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Κ Ελένη Κοτσάτου κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης Χίου για να μας μιλήσει και να μας ενημερώσει σχετικά με την διαχείριση των συναισθημάτων μας και ιδιαίτερα του θυμού. Συζητήσαμε πως μπορούμε να επιλύουμε συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ μας. Ενημερωθήκαμε, μιλήσαμε , εκφραστήκαμε και στη συνέχεια με βιωματικό τρόπο καταλάβαμε πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας, πώς να τα εκφράζουμε και πώς με ήρεμο και διαλλακτικό τρόπο να επιλύουμε συγκρούσεις που δημιουργούνται μεταξύ μας.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

”Οδηγός καλών πρακτικών-στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και λειτουργία της Σχολικής Διαμεσολάβησης ως μεθόδου επίλυσης συγκρούσεων στο σχολείο, από ομηλίκους”

Σήμερα,17-11-2023 η κ. Καλλιόπη Καλαμάκη πραγματοποίησε στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης ενδοσχολική επιμόρφωση διάρκειας 3 δ.ω. με το παραπάνω θέμα, που συνιστά απαραίτητη εκπαίδευση για όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας εφόσον εδώ και τρία χρόνια υλοποιείται το πρόγραμμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης παράλληλα με άλλα προγράμματα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας. Την επιμόρφωση παρακολούθησε το σύνολο των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας ενώ αξιοποιήθηκε ψηφιακό υλικό.

”Λειτουργία eTwinning-εγγγραφή στο ESEP-EUκαι πρώτα βήματα-συμμετοχή σε έργο”

Σήμερα 26-10-2023 η κ. Αμέντα Μαρίκα υλοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση στο σχολείο μας, αίθουσα βιβλιοθήκης, διάρκειας 4 δ.ω. με το παραπάνω θέμα. Η ενδοσχολική επιμόρφωση θεωρήθηκε απαραίτητη καθώς το σχολείο μας είναι ιδρυτής πρότζεκτ και φέτος με θέμα “Genders travelling in time” στο οποίο εμπλέκονται και νέες συνάδελφοι που επωφελήθηκαν.

Ωρίωνας, ο κυνηγός -Μηχανισμός των Αντικυθήρων-4ο Δ.ΣΧίου-Παρουσίαση από τη Δρ Στέλλα Μπουλά

Συνεργασία 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου στα πλαίσια του e-Twinning project: Strange stories, superstitions and truth-Παρουσίαση από τη Δρ Στέλλα Μπουλά ερευνήτρια αστροφυσικό στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών-2022-2023

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Γονέων και Εκπαιδευτικών: “Η λειτουργία του e-Twinning σε διαδικτυακή επικοινωνία”

Οι γονείς παρακολούθησαν μαζί μας διαδικτυακή σύνδεση με εταίρους στα πλαίσια του e-Twinning. Επίσης, συζητήσαμε για τη λειτουργία της πλατφόρμας και τα οφέλη των κοινών προγραμμάτων μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων

“Δυο σχολεία, μια αγκαλιά”: πρόγραμμα συμπερίληψης στη γενική τάξη μαθητή με ειδικές ανάγκες-σύμπραξη με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ενδοσχολική Επιμόρφωση 2022-23:”Δημιουργία ψηφιακού κόμικ” 1 δ.ω.: Κέρογλου Μαρία

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση από την κ. Κέρογλου για την δημιουργία ψηφιακού κόμικ, διάρκειας 1 δ.ω. με πρακτική εξάσκηση στο web tool pixton comic