Αρχείο | Μάιος 2019

Κυκλοφοριακή αγωγή

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν σήμερα ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χίου  κ. Παντελής Καλανδρόπουλος και ο κ. Σταμάτης Κοντογιάννης, οι οποίοι ενημέρωσαν την Στ και την  Ε τάξη για κανόνες οδικής κυκλοφορίας, για το πώς να  προστατεύουν τους εαυτούς τους όταν βρίσκονται  στο αυτοκίνητο αλλά και σε μοτοσυκλέτα.

Μίλησαν και για τον βασικό εξοπλισμό στο ποδήλατο αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κινούμαστε με αυτό.

Τέλος, μέσα από βιωματικές δράσεις βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Τους ευχαριστούμε πολύ!!

Πειράματα φυσικής

 

 

 

 

IMG_20190522_112920Την Τετάρτη 22 Μάη ,επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ.Παναγιώτης Κατσάλας υπευθυνος ΕΚΦΕ Χίου.

Αποδέχθηκε την πρόκληση μας και με μοναδικό τρόπο παρουσίασε πειράματα για το κεφάλαιο της ηλεκτρικής ενέργειας στη Ε και την Στ τάξη, τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Β φάση σχολικών αγώνων στίβου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μάη,το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Χίου,με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πολύ κόσμου, η Β΄ φάση αγώνων στίβου των Δημοτικών Σχολείων Νομού Χίου.

Ο Σαράντης Πιπινής διακρίθηκε και βγήκε πρώτος στα 1000μ. αγοριών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.

 

Βοτανικός κήπος

received_1355248577974246Η Άνοιξη μας καλωσόρισε στον Βοτανικό κήπο. Θαυμάσαμε τη θέα , παρατηρήσαμε φυτά του τόπου μας, καθαρίσαμε το δασάκι από τις πεσμένες κουκουνάρες, παίξαμε και χαρήκαμε. Φτιάξαμε μονοπάτια οριοθετώντας διαδρομές.

 

Λούνα παρκ ανακύκλωσης

Σε ένα διαφορετικό  «Λούνα πάρκ» για την …Ανακύκλωση  ,διασκεδάσαμε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου στην  Πλατεία.

Συμμετείχαμε σε δραστηριότητες, όπως η κατασκευή  παζλ με θέμα την ανακύκλωση, το ψάρεμα ανακυκλώσιμων υλικών και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια.

 

Εγγραφές μαθητών στην Α τάξη

Εγγραφές στην Πρώτη Τάξη για το σχολικό έτος 2019-2020
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013.
Οι εγγραφές των μαθητών/τριων Α΄ τάξης πραγματοποιούνται από 6 μέχρι 20 Μαΐου 2019 ως εξής:
Δευτέρα:8:20-9:00
Τρίτη:9:10-10:30 & 12:35-13:15
Τετάρτη:8:20-9:00 & 12:35-13:30
Πέμπτη:8:20-9:00 & 12:35-13:30
Παρασκευή; 8:20-9:00

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
• Αίτηση εγγραφής -Υπεύθυνη Δήλωση (Θα την πάρετε από το σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία.Προσοχή: Τα ονόματα όλα ακριβώς όπως είναι στην ταυτότητα, όχι υποκοριστικά),
Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου (Θα τα πάρουμε εμείς απευθείας από το 12ο Νηπιαγωγείο. Αν το παιδί σας φοιτά σε άλλο Νηπιαγωγείο θα πρέπει να το φέρετε εσείς),
Εμβόλια (Επίδειξη του γαλάζιου Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση στοιχείων που να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια-στο σχολείο θα φωτοτυπήσουμε την σελίδα),
Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (Συμβόλαιο , λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΧ, κινητού),
Συμπληρωμένο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή(σας το δίνουμε εμείς για να συμπληρωθεί από γιατρό και το επιστρέφετε στο σχολείο)
Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου:
Στο σχολείο ζητήστε να σας δώσουμε αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου, εφόσον επιθυμείτε να φοιτήσει το παιδί σας σε αυτό. Στο Ολοήμερο Τμήμα δύνανται να εγγράφονται:
α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.
Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως:πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι)
Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Δεν χρειάζεται να φέρετε διότι θα το αναζητήσει το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).Οι αλλοδαποί μαθητές όμως,χρειάζεται να φέρουν ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.