Αρχείο | Σεπτέμβριος 2021

Συναισθήματα Β’ τάξη

Νιώθω το σώμα μου…ανοίγω την καρδιά μου.. ακούω τους χτύπους της.. ΕΙΜΑΙ και γίνομαι.. Γίνομαι δέντρο που απλώνει τις ρίζες του στη γη και τα κλαδιά του στον ουρανό. Γεμιζω λουλούδια και φύλλα, λέξεις μαγικές και συναισθήματα, δίνω ρυθμό στην αναπνοή μου, στον τρόπο που υπάρχω …Ο κύκλος της ζωής, οι καρποί της καρδιάς, τα συναισθήματα μου, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!!! «Όλοι μοναδικοί, όλοι πολύτιμοι»(Μαθαίνω σημαίνει βιώνω)

Το σχολείο σε κίνηση

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, η ομάδα της Ε’ τάξης μαζί με όλο το σχολείο, έλαβε μέρος στην 8η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Περπατήσαμε μέσα από τον αστικό ιστό και βρεθήκαμε στην κοιλάδα που είναι χτισμένο το Λωβοκομείο.

Είχαμε προετοιμαστεί για το τι θα βλέπαμε αλλά εκεί μας ξενάγησε ο κ Κοιλιάρης και τον ευχαριστούμε.

Εκτός της ξενάγησης ανακαλύψαμε μικρές πτυχές της ζωής των ανθρώπων που διέμεναν εκεί μέσα από χώρους και αντικείμενα. Η περιοχή και τα κτίρια λένε πολλά στον επισκέπτη που θέλει «να ακούσει».

Ακούμε, παρατηρούμε, μαθαίνουμε…

Σχεδιάσαμε με έμπνευση από την φύση, κάναμε πικ νικ αλλά και τις διατάσεις μας για να είμαστε σε φόρμα…

καλωσόρισμα του Σεπτέμβρη από την Δ’ τάξη

Τα παιδιά της Δ’ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας, έφτιαξαν όμορφες ζωγραφιές για να καλωσορίσουν τον Σεπτέμβριο και το Φθινόπωρο καθώς και το άνοιγμα των σχολείων.

Καλή σχολική χρονιά!!

Εδώ βρίσκουμε τα νέα μέτρα covid 19 που ισχύουν για τα σχολεία

Τονίζουμε ότι η είσοδος σε γονείς και τρίτους γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, rapid ή μοριακού τεστ ή βεβαίωση νόσησης των τελευταίων 6 μηνών. Τα παιδιά ,που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει οπότε επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό, εισέρχονται με self test που επιδεικνύουν στην είσοδο του σχολείου στον σχολικό νοσηλευτή κάθε Τρίτη και Παρασκευή (εκτός από την ημέρα του Αγιασμού που το φέρνουν Δευτέρα). Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους πλην των εξαιρέσεων -ιατρικών περιπτώσεων.