Αρχείο | Ιούνιος 2019

Η ιστορία γράφει μουσική

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την Ε`και Στ`τάξη με τον τίτλο: “η ιστορία γράφει μουσική”.

Είχε διάρκεια όλη την χρονιά και συνεργάστηκαν σε αυτό η κ.Κωνσταντίνα Τουρνή ,η μουσικός μας, μαζί με την κ.Ιφιγένεια Σωτηράκη που διδασκει αγγλικά.

Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και έκαναν έρευνα και έφεραν εργασίες τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

Ταξίδεψαν σε όλο τον εικοστό αιώνα και ανάλυσαν σημαντικά γεγονότα όπως: α`και β`  παγκόσμιοι πόλεμοι, ολοκαύτωμα μετανάστευση ,προσφυγιά , μικρασιατική καταστροφή, αγώνες για ανθρώπινα δικαιώματα ,επιτεύγματα και ανακαλύψεις.

Στην διάρκεια της παρουσίασης ταξιδέψαμε κι εμείς μαζί τους μέσα από τις εικόνες ,τα κείμενα των παιδιών αλλα και τα υπέροχα τραγούδια που την συνόδευαν.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς!!

 

“Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” καλοκαιρινή γιορτή

received_398836977383153

Στις 13 Ιουνίου ,η Α`τάξη ολοκλήρωσε τη χρονιά της με τη θεατρική παράσταση «ξεσκονίζοντας τον Αίσωπο».

Τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν « το παγώνι» « ο λαγός και η χελώνα» « η αλεπού με την κομμένη ουρά» « ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας». Καλό καλοκαίρι!

Αθλητική μέρα

Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα παιχνίδια που κάθε χρόνο κλείνουν με διασκεδαστικό τρόπο τη σχολική μας χρονιά!

Ήταν πολύ δροσερή και ευχάριστη μερα. Τα παιδιά παρουσίασαν χορούς και παιχνίδια που τα διδάχθηκαν από την κ. Λίτσα Καλογρά.

Καλό καλοκαίρι!!

 

 

Νιρέττα η Καρέττα

received_399223760802999Την Τρίτη 4 Ιουνίου ,στην αίθουσα εκδηλώσεων, παρακολουθήσαμε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Εκμάθησης και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον «Νιρέττα η
Καρέττα». Αφορούσε την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των
θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο.

Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2019, σε 2018-19.