Αρχείο | Μάιος 2018

Κολύμβηση για τις Γ΄και Δ΄Τάξεις

Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα από το πρόγραμμα  και απόλαυσαν το μάθημα της κολύμβησης στο ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ .

Ευχαριστούμε το γραφείο Φυσ. Αγωγής, τους προπονητές και τους συνοδούς για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος  καθώς και τον Σύλλογο Διδασκόντων για τη διευκόλυνση στις αλλαγές που χρειάστηκαν στο σχολικό πρόγραμμα.

Ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο Στ΄Τάξη

33501904_2375955309297435_4847651530259562496_n

 

Ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο
Η επίσκεψή μας στο Μουσικό Σχολείο στις 16/5/18 είχε σκοπό την ομαλή μετάβαση των παιδιών της Στ΄ τάξης στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Μας υποδέχτηκε ο διευθυντής, ο οποίος εξήγησε πως δουλεύει το σχολείο.

Ο υποδιευθυντής και τα παιδιά μας έδειξαν τα μουσικά όργανα και ένα δείγμα της δουλειάς τους. Είδαμε τα στούντιο , τους μαθητές πώς εργάζονται και πειραματιστήκαμε σε όργανα.

Όταν ήρθε η ώρα να ακούσουμε την πρόβα χορωδίας ,τα παιδιά μας με τη μουσικό μας κ.Ντίνα Τουρνή τραγούδησαν και έπαιξαν ,με το μοναδικό τους τρόπο, cups song.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2018, σε 2017-18,ΣΤ΄τάξη.

“Κρατήσου πάνω μου”

Την Τετάρτη 2 Μαϊου, παρακολουθήσαμε στο Ομήρειο , το διαδραστικό παραμύθι  με τίτλο:  «Κρατήσου πάνω μου» από το εκπαιδευτικό μουσικό σχήμα «Δόν Ηχώτες»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από παιδιά-μαθητές οι “Δόν Ηχώτες” ενθουσίασαν  , χαρίζοντας  γέλιο αλλά κυρίως περνώντας  μηνύματα μέσα από μια  ξεχωριστή διαδραστική  παράσταση.

Στη συνέχεια κάναμε μια μικρή περιήγηση στο Κάστρο της Χίου ,είδαμε το Παλατάκι των Ιουστινιάνι, τη σκοτεινή φυλακή ,τη “Μεγάλη Πόρτα”  Πύλη Maggiore .Έτσι ήρθαμε σε μία πρώτη επαφή με την ιστορία του νησιού μας.