Αρχείο

Εκδήλωση Α’ τάξης

Την Πέμπτη, 12-6-25, τα πρωτάκια μας με μεγάλη χαρά παρουσίασαν μια διασκευή του έργου “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα” (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας! Επίσης, πραγματοποίησαν μια υπέροχη χορογραφία, την οποία είχαν προετοιμάσει με την κα Λίτσα! Εντυπωσιαστήκαμε με το ταλέντο και την τσαχπινιά τους!💖Σας ευχόμαστε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!!🏖

Παρουσίαση του e- twinning project στους γονείς και στα παιδιά

Σήμερα παρουσιάσαμε στους γονείς του 12ου Νηπιαγωγείου, με το οποίο συνεργάστηκαμε και του σχολείου μας, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας Start a star chat:Myths,Magic and Science for Curious Minds!

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που παρευρέθηκαν και συγχαρητήρια σε όλες τις εκπαιδευτικούς και στα παιδιά μας για το ωραίο αυτό ταξίδι στο σύμπαν που μας περιβάλλει!

Σχολική διαμεσολάβηση για το σχολ. έτος 2024-2025

Αγώνες στίβου

Την Τρίτη 27 Μαΐου το σχολείο μας συμμετείχε με 6 μαθητές – τριες στους αγώνες στίβου στο δημοτικό γήπεδο Χίου.

Μπράβο στα παιδιά και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους!

“Τι σημαίνει φιλία για μένα” Ε’ τάξη

Σήμερα είχαμε μια πολύ όμορφη συνεργασία με την κ Μάνδαλοπούλου, Ψυχολόγο στο σχολείο μας. Μιλήσαμε για την έννοια της φιλίας,είπαμε τι σημαίνει φιλία για τον καθένα μας ξεχωριστά. Εκφράσαμε συναισθήματα ,μοιραστήκαμε σκέψεις που μας προβληματίζουν αλλά και πώς μπορούμε εμείς να φερόμαστε σαν σωστοί φίλοι.

Το 2ο τεύχος της ψηφιακής εφημερίδας με τις δράσεις της Στ’ τάξης!

Διαβάστε το δεύτερο τεύχος της ψηφιακής μας εφημερίδας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://read.bookcreator.com/ZsUojqReeAXv9MJ1fjfGLRLDNQ52/sOlebs9HR7CZgzzUhjHxTA/fOt7JlTZQ4a36BM-tWJIKw

Παγκόσμια ημέρα γέλιου Β’ τάξη

Κάθε χρόνο,την πρώτη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα του γελιου!!!😄😃😀

Τα παιδάκια της Β τάξης έκαναν διάφορες δραστηριότητες γι αυτό κ πέρασαν πολύ ωραία!❤❤❤ Ζωγράφισαν παντού χαμογέλα, είδαν ζωγραφικούς πίνακες με πρόσωπα που είχαν αστείες γκριμάτσες η ωραία χαμογέλα, έγραψαν μηνύματα για την αξία του γέλιου στη ζωή μας και τέλος επισκέφτηκαν την Δ’ τάξη κ χάρισαν στα παιδιά μηνύματα για το καλό που κάνει το γέλιο στους ανθρώπους! Μ αυτό τον τρόπο θέλαμε να στείλουμε όμορφα κ θετικά μηνύματα σε όλους .Ότι το γέλιο μας ενώνει, είναι δύναμη, μας δίνει κουράγιο, φέρνει υγεία στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχή. Είναι μεταδοτικό με ένα γέλιο φτιάχνουμε τη μέρα των άλλων, μας κάνει να βλέπουμε τη ζωή αισιόδοξα και είναι ανέξοδο!!!Ας φροντίσουμε λοιπόν σήμερα κ κάθε μέρα να χαμογελάμε στους συνανθρώπους μας!!!😃😀😄

« Κάνε το όπως ο Έλμερ» Γ’ τάξη

«Κάν´ το όπως ο Έλμερ»

Τα Τριτάκια μας επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη Κοραή και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Κάνε το όπως ο Έλμερ». Αρχικά τα παιδιά κάθισαν σε κύκλο και διάβασαν το βιβλίο. Απάντησαν σε ερωτήσεις κατανοώντας ότι κάθε πλάσμα είναι διαφορετικό και μοναδικό. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν σε διαφορετικές δραστηριότητες και στο τέλος κάθε ομάδα παρουσίασε την εργασία της. Μέσω του προγράμματος καλλιεργήθηκαν οι έννοιες της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και η αξία της φιλίας!

Στην διαδρομή για την Βιβλιοθήκη Κοραή, οι μαθητές παρατηρούσαν και κατέγραφαν αν είναι εύκολη η προσβασιμότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στους δημόσιους χώρους και τι θα μπορούσε να αλλάξει στα σημεία όπου υπάρχουν δυσκολίες.

Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό

2 Απριλίου: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό αλλά και την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, η Δ’ τάξη μέσα από το βιβλίο “ο Αυτός” και με τη βοήθεια της κυρίας Αθηνάς Χριστοπούλου, ενημερώθηκε, έλυσε απορίες, κατανόησε καλύτερα ποια χαρακτηριστικά έχουν τα άτομα με αυτισμό και πώς πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Επίσης, έγραψαν σε χαρτάκια τι μας διδάσκει η επαφή με αυτά τα άτομα και φτιάξαμε μια μεγάλη καρδιά που τους χωράει όλους μέσα ♥️💜

2η τηλεδιάσκεψη “Οδυσσέας”

Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε για δεύτερη φορά το 3ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου. Μοιραστήκαμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη συνάντηση και την χαρά μας που ξαναβρεθήκαμε. Στη συνέχεια συζητήσαμε το σοβαρό θέμα που μας απασχολεί σχετικά με την ασφάλεια μας στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτό αλλά και τα καλά που μπορούμε να έχουμε με τη σωστή χρήση. Αναλύσαμε τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για να δούμε τι είναι αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο. Αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση για την επόμενη φορά.