Αρχείο | Νοέμβριος 2023

“ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ,ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ”

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτητων”ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ-ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ”,τα παιδάκια της Γ’ τάξης ασχολήθηκαν με τη μελέτη του δικού τους σώματος.Σχεδιασαν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι,έκοψαν,κόλλησαν και ζωγράφισαν ελεύθερα με τη φαντασία τους και τα αγαπημένα τους χρώματα…🤝🦵👂👃👅👄

Μιλήσαμε για τα όργανα και τα μέλη του ανθρώπινου σώματος,τη χρησιμότητα του καθενός και ιδιαίτερα ασχοληθήκαμε με τη στοματική υγιεινή…🦷🦷🦷

Βούρτσισαν μετά το δεκατιανο τους τα δοντακια ….και πέρασαν υπεροχα.

Γίνανε και μικροί ποιητές….γράψανε όλοι μαζί και ένα ποιηματακι.❤❤❤

Κλιματική αλλαγή – Ε’ τάξη

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την κλιματική αλλαγή οι μαθητές και μαθήτριες της Ε ´ τάξης αναζήτησαν πληροφορίες για το θέμα, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, έφτιαξαν αφίσες, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας. Τέλος, με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Κατερίνας Σβύνου έφτιαξαν το δικό τους ψηφιακό βιβλίο για την κλιματική αλλαγή! Μπορείτε να δείτε το ψηφιακό βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Book Creator | Εργαστήρια Δεξιοτήτων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ!!!

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα καλοσυνης(13 Νοεμβριου) με τα παιδάκια της Γ ταξης(που έχουν πολλή καλοσύνη μέσα τους,όπως κι όλα τα παιδια),συζητήσαμε το θέμα,ζωγραφισαμε,κόψαμε,παίξαμε,γελάσαμε,μάθαμε τα ρηματα,τα ουσιαστικά και τα επίθετα της καλοσυνης.Μαθαμε το επίθετο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ και συζητήσαμε ότι η καλοσύνη έχει μόνο θετική επίδραση στην προσωπικότητα του ανθρώπου,ενώ η κακία βλάπτει σοβαρά την υγεία μας.Πρεπει να εκφράζουμε την καλοσύνη με ειλικρίνεια,θετικό πνευμα,διάθεσή αλληλεγγύης και με ανιδιοτέλεια.(όπως δηλαδή τα παιδια)

Η καλοσύνη δεν είναι αδυναμία,αλλά πηγή χαρας και ηρεμίας.Συντελει στη δημιουργία ηθικού,πνευματικού και ψυχολογικού πλούτου.

❤
❤
❤

Ο Αίσωπος αφηγείται

Τα παιδιά της Δ´ τάξης μια φορά την εβδομάδα αφηγούνται ένα μύθο του Αισώπου στα παιδιά της Α΄ και της Ε΄ τάξης . Ακολουθεί συζήτηση , δραματοποίηση, τραγούδι… Σήμερα κάναμε την αρχή με τον μύθο «Ο κόκορας και το δαχτυλίδι», τον οποίο διάλεξε και αφηγήθηκε ο 1ος παραμυθάς μας.

Η Α’ και η Β’ τάξη ζωγραφίζουν την ώρα της Πληροφορικής

Μα τι κάνουν τα παιδιά των Α-Β τάξεων στο σχολείο μας την ώρα της Πληροφορικής; Αν είστε περίεργοι να δείτε τι κάνουν τα παιδιά με την εκπ/κό της Πληροφορικής κ. Κατερίνας Σβύνου, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Book Creator | Η Α’ & η Β ζωγραφίζουν

Βόλτα στον Κάμπο Ε’ και Στ’ τάξεις

Μια υπέροχη βόλτα στον Κάμπο!!

Με την καθοδήγηση της κ. Ματρώνας Παππά και την συνεργασία με το κ.π.ε. Ομηρούπολης, βιώσαμε μια βόλτα στο παρελθόν μέσα στις μοναδικές ομορφιές του Κάμπου. Ξεκινώντας με μια παρουσίαση στο σχολείο, μάθαμε κάποια “μυστικά” της περιοχής , στη συνέχεια πήγαμε από κοντά, περπατήσαμε, είδαμε βοτσαλωτά, χτυπήσαμε την πόρτα ενός αρχοντικού, μυρίσαμε, αγγίξαμε , γίναμε άρχοντες αλλά και αγρότες…Καταπληκτική εμπειρία!

Επέτειος Πολυτεχνείου

Η Ε΄ τάξη ανέλαβε να μας ταξιδέψει στο χρόνο και να μας θυμίσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά μας παρουσίασαν με διάφορους τρόπους όπως κείμενα, εικόνες, δραματοποίηση, τις μέρες εκείνες που οι φοιτητές φώναξαν το δίκιο και έγιναν έμπνευση για κάθε λογής αγώνα. Μας προέτρεψαν να μην ξεχνάμε να ζητάμε την ελευθερία μας και τα δικαιώματα μας!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους κ. Δήμητρα Βουρλίδη!

Τα Τριτάκια γιορτάζουν το Πολυτεχνείο!!!

Το βιβλίο της Γλώσσας γράφει καπου:”Το όνειρο για δημοκρατία δεν έχει χάσει το νόημα του”!!!

Και αυτό το πιστεύουμε….Γι αυτό μέσα από συζήτηση,τραγούδια του Πολυτεχνειου,βίντεο,εικόνες,ζωγραφιές και κατασκευές προσπαθούμε να πάρουν τα παιδιά μας ερεθίσματα για να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του ιστορικού αυτού γεγονότος για την πατρίδα μας αλλά και για να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της ελευθερίας!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🌹🌹🌹

The Rainbow – Το ουράνιο τόξο

Στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών στην Α’ τάξη και κατά την εκμάθηση των χρωμάτων αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πείραμα: να φτιάξουμε με πρωτότυπο τρόπο το δικό μας ουράνιο τόξο. Πήραμε χαρτί κουζίνας, τους μαρκαδόρους μας και δύο ποτηράκια γεμάτα με νερό και … δε θα σας περιγράψουμε άλλο! Δείτε τις εικόνες παρακάτω. Μάλλον στέφθηκε με επιτυχία το πείραμά μας, έτσι δεν είναι; Τα παιδιά πάντως ενθουσιάστηκαν.

Οι 5 μας αισθήσεις-Α τάξη

Γνωρίζω τις 5 αισθήσεις: Ξεκινήσαμε με την αφή που μας βοηθάει να καταλάβουμε την υφή, τη μορφή και τη θερμοκρασία των πραγμάτων. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντική αίσθηση είναι, κλείσαμε τα μάτια και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τους αριθμούς. Τα καταφέραμε 👍👍

Δείτε το βίντεο εδώ: