Αρχείο | Απρίλιος 2018

Υγιή παιδιά ,υγιής πλανήτης

31355634_10212497556382553_3319747735392878592_n        Την Παρασκευή 27 Απριλίου η Β΄τάξη επισκέφθηκε στο Ομήρειο την διαδραστική έκθεση της WWF  “Υγιή παιδιά ,υγιής πλανήτης”.

Στόχος της έκθεσης ήταν να μας μάθει τα μυστικά της διατροφής που σέβεται άνθρωπο και περιβάλλον.

Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια που έπαιξαν και την συζήτηση έμαθαν πώς να βελτιώσουν τη διατροφή τους με τρόπο που να ωφελήσει την υγεία τους αλλά και το περιβάλλον.

Στην επίσκεψη μας αυτή είχαμε και μία έκπληξη, γνωρίσαμε τον κ. Δήμαρχο και μοιραστήκαμε μαζί του  κάποια από τα μυστικά που μάθαμε.

 

 

Από το σιτάρι στο ψωμί

Την Τρίτη 17 Απριλίου οι  Α΄Β΄Γ΄και Δ΄τάξεις ,επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς και παρακολούθησαν το πρόγραμμα : ” Από το σιτάρι στο ψωμί ” Την παρουσίαση έκανε η κ. Ανθή Ταναίνη .

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων της μεταφοράς μας.

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας  το Σχολείο μας έκανε τις εξής  δράσεις :

  • Η Δ΄τάξη διοργάνωσε έκθεση βιβλίου για μία εβδομάδα
  • Την Πέμπτη 29 Μαρτίου οι Α΄, Β΄και Γ΄ τάξεις μίλησαν για το παραμύθι :”Η ιστορία των παιχνιδιών” και παρακολουθήσαν σχετικό βίντεο.
  • Μας επισκέφθηκε  ο κ.Χαράλαμπος Σαχτούρης που υπήρξε και διευθυντής του  Σχολείου μας για να μιλήσει με τα παιδιά για το βιβλίο του “Τα παραμύθια της γλίστρας” . Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε θεατρικό με παιδιά από τις Γ΄ ,Δ΄ και Στ΄Τάξεις με υπεύθυνη την γυμνάστρια μας  κ. Ευαγγελία Καλογρά