Αρχείο | Σεπτέμβριος 2016

Συνταγές…στα Αγγλικά

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών στο σχολείο μας και με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές επιταγές για πιο ενεργή εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία της μάθησης, ανάληψη πρωτοβουλιών από τους μαθητές και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της βιωματικής και της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, οι μαθητές της Ε? τάξης έψαξαν και βρήκαν απλές συνταγές για γλυκά και φαγητά στα ελληνικά, τις οποίες μετέφεραν στην αγγλική γλώσσα. Στόχος του μαθήματος ήταν η εκμάθηση λεξιλογίου σχετικού με τη μαγειρική και την κουζίνα και ταυτόχρονα η πρακτική άσκηση που επιτεύχθηκε μέσω της μεταφοράς των συνταγών στα αγγλικά. . Κατά τη διάρκεια του μαθήματος συμβουλεύτηκαν λεξικά στο διαδίκτυο που ήταν εύκολα προσβάσιμα μέσω του υπολογιστή της τάξης. Η δημιουργία ομάδων ήταν ένα κίνητρο για συνεργασία, σύσφιξη των σχέσεων των μελών της ομάδας μέσω της ομαδικής εργασίας και ανάληψη ευθυνών. Με περηφάνια λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας ελπίζοντας ότι θα τις αξιοποιήσετε κατάλληλα. Συνέχεια

Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας , σεμινάριο-συζήτηση με θέμα την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό ,με εισηγητές τους Σχολικούς Συμβούλους Α και Β Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Γεώργιο Καψάλη και κ.  Σταμάτιο Βούλγαρη ,αντίστοιχα ,και την    κ. Μοσχοβάκη Ελένη  Σχολική Σύμβουλο 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής.

Οι παρόντες δάσκαλοι Α τάξεων Δημοτικού ,ενημερώθηκαν από τους εισηγητές για το θέμα ,ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν προσωπικές απόψεις. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο που στεγάζεται στον χώρο του σχολείου .

Ήταν μια πραγματικά ουσιαστική και χρήσιμη συνάντηση!

 

Ευχαριστήριο

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γεώργιο Μελέκο για την προσφορά από την επιχείρηση του ,των τριάντα λίτρων γαλάζιου χρώματος,  για να ομορφύνουμε κι άλλο το σχολείο μας!

Ευχαριστούμε πολύ!!

14528179_1186876264706367_2024589979_n

Μουσικός στο σχολείο

Σήμερα ήρθε στο σχολείο μας η κ.Ντίνα Τουρνή για να μας κάνει μουσική !!

Χαρήκαμε πολύ που θα είναι και πάλι μαζί μας!

Θα κάνει μάθημα σε όλες τις τάξεις του σχολείου κάθε Τρίτη.

Το μάθημα της Μουσικής θα γίνεται στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

 

 

“Υιοθεσίες”

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ,βρεθήκαμε στην αυλή η Α τάξη και η Ε τάξη για να παίξουμε ,να  γνωριστούμε και να κάνουμε τα μικρά μας πρωτάκια να νιώσουν όμορφα και οικεία με τα μεγαλύτερα παιδιά.

Στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης στην Α τάξη του δημοτικού η Ε τάξη υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές και με παιγνιώδη τρόπο τους ” υιοθέτησε”

Μέσα από διάφορα παιχνίδια που κάναμε μαζί κάθε πρωτάκι μπήκε στη  “φωλίτσα -αγκαλιά ” των μεγαλύτερων παιδιών που υποσχέθηκαν να είναι οι “προστάτες”   τους για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές  θα νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι θα  αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές θα  μάθουν να φροντίζουν τους μικρότερους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και να νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

Αγιασμός

 

Το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου έγινε η τελετή του  Αγιασμού για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Ιερέας Ιωάννης Μπογής τέλεσε τον Αγιασμό και μας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Στην συνέχεια τα παιδιά  απόλαυσαν το κέρασμα του συλλόγου γονέων και πήραν από ένα χρωματιστό μπαλόνι.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο  Γονέων για τη  συνεισφορά του στο όμορφο ξεκίνημα!!

                                                                              Καλή μας χρονιά!!!!

 

 

 

 

Καλή σχολική χρονιά!!

unt

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4oυ Δημοτικού Σχολείου εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά!!!

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου ,τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ.