Αρχείο | Φεβρουάριος 2022

Ατμόσφαιρα τσικνοπέμπτης στην τάξη μας

Και του χρόνου να κάνουμε μόνο χάρτινες γιορτινές μάσκες και να βγάλουμε τις μάσκες του κορονοιού 🤣🤣🤣

Το γειτονικό μας δασάκι Ε’ τάξη

Η άνοιξη μας χτύπησε την πόρτα κι εμείς την ανοίξαμε διάπλατα επισκεπτόμενοι το γειτονικό μας δασάκι. Παρατηρήσαμε με όλες μας τις αισθήσεις τον κόσμο του, παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχαμε φτιάξει ειδικά για την περίπτωση και γράψαμε πρωτότυπα αινίγματα εμπνεόμενοι από τη γύρω φύση.

Επίσκεψη στους Βαβύλους Ε’ τάξη

Ένα χωριό – Μια ιστορία.

Το χωριό Βαβύλοι μας ταξίδεψε στην ιστορία και στα μονοπάτια της αρχιτεκτονικής αυτή την ηλιόλουστη μέρα του Φλεβάρη.

Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον Γ’ τάξη

Την Παρασκευή είχαμε τη χαρά να επισκεφτούν την τάξη μας τρεις υπέροχες κυρίες, οι ψυχολόγοι Ραφαέλα Ζαχαριά και Μαρία Σωτηριανού,καθώς και η ειδική παιδαγωγός Μαρίζα Φύλλα από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

Μιλήσαμε για την διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον δηλαδή πως να καταφέρνουμε να μιλάμε και να λύνουμε τα προβλήματα μας χωρίς να θυμώνουμε, να παίζουμε σύμφωνα με τους κανόνες και να είμαστε αγαπημένοι!

ΕΥΑΊΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΌΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΏΝ ΜΑΣ!!! Δ’ ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της Δ τάξης στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος, συζήτησαν και είδαν σχετικά βίντεο για τις καθαρές θάλασσες της πατρίδας τους αλλά και γι’ αυτές που βρομίζουν οι άνθρωποι με σκουπίδια, απόβλητα και πετρελαιοκηλίδες από διερχόμενα πλοία. Έτσι φτιάξαμε μέσα στην τάξη τον βυθό και την ακτή μιας θάλασσας με μια λεκάνη νερό. Ρίξαμε μέσα άμμο, βότσαλα, κοχύλια αλλά και λάδι (πετρέλαιο δηλαδή που δεν φεύγει εύκολα). Μιλήσαμε έτσι για τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν οι πετρελαιοκηλίδες στον φυτικό και ζωικό κόσμο του βυθού αλλά και στους λουόμενους και τους επισκέπτες των παραλιών.

Μετά τα παιδιά με τη πλούσια φαντασία τους ζωγράφισαν τις καθαρές και βρόμικές θάλασσες_ παραλίες….

Ανοίξαμε το Τριώδιο Δ’ τάξη

Τα παιδιά της Δ τάξης προσπαθούν μέσα στην περίοδο του κορονοϊού (τη δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι) να χαμογελάσουν και να διασκεδάσουν!!! Και μιας κι άνοιξε το Τριώδιο, προετοιμαζονται για το καρναβάλι. Η ζωγραφική ευτυχώς ακόμα δεν απαγορεύτηκε😂😂😂κι έτσι ξεκίνησαν να το ζωγραφίζουν. Ξεκίνησαν με τον γνωστό Αρλεκίνο.

Διαβάσαμε την ιστορία του, την ακούσαμε σαν παραμύθι στο διαδίκτυο, χορέψαμε μοναχικά😂😂😂και στο τέλος σχεδιάσαμε σε χαρτόνι, κόψαμε και κολλήσαμε τον δικό μας Αρλεκίνο!!! Κάναμε και όμορφες μάσκες για την τάξη μας και τις στολίσαμε, αφού φέτος θα είναι δύσκολο να τις φορέσουμε…..

school 4u -Χριστούγεννα 21-22

Το έξτρα τεύχος για τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

school 4u τεύχος 1, Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2021-2022

Εδώ θα βρείτε το πρώτο τεύχος του σχολικού μας περιοδικού school 4u για το σχολικό έτος 2021-2022

https://www.flipsnack.com/AE9EA999E8C/school-4u-21-22-1.html

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Την τρίτη – συμμετείχαμε στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο στόχος δεν ήταν άλλος από το να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να απαιτήσουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους!

Μάθαμε τρόπους να είμαστε προσεκτικοί και ασφαλείς!

Α τάξη, 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων, θέμα:”Θάλασσες καθαρές”

Υπεύθυνη δασκάλα: Δέσποινα Λεβίδη

Σχέδιο Δράσης:

Τα παιδιά της Α’ τάξης δημιουργούν το δικό τους παραμύθι για το πώς μια πλαστική σακούλα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον και ειδικότερα την θαλάσσια ζωή.

Διαβάστε το εδώ:

.https://read.bookcreator.com/jJh5PXcZycawquqcr4agy9ExrRY2/xA9BcQyASKi0tZtZdXmQiQ