Παιδαγωγικές εκδηλώσεις

 

 

 

 

 

WP_20151202_08_52_46_Pro[1]

 

 

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Χίου αναπτύσσει από κοινού δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με ειδικές Ανάγκες .

Στα  πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας γύρω από την αναπηρία και τις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες των συνανθρώπων μας, οργανώνουμε δράσεις από κοινού ομάδας μαθητών του Ειδικού Σχολείου Χίου με ομάδες μαθητών του 4ου Δ.Σ Χίου.

Η κ.Ζησιάδου Χρύσα,δασκάλα του Τμήματος Ένταξης στο σχολεό μας, σε συνεργασία με την Γυμνάστρια κ.Καλογρά Ευαγγελία και την δασκάλα Παράλληλης Στήρξης κ. Αμπατζή Σταυρούλα , ανέλαβε να διοργανώσει την παιδαγωγική εκδήλωση σε δύο φάσεις:

την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015   το πρώτο δίωρο όλες οι τάξεις θα παρακολουθήσουν μια σύνθεση από οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την διαφοροποίηση των αναπηριών και στόχο την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών με ΑΜΕΑ.

την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 , το Ειδικό Σχολείο Χίου θα επισκεφθεί με ομάδα μαθητριών/των, δυο δασκάλων Ε.Α.Ε. και δυο συναδέλφων Ε.Ε.Π (ψυχολόγο-κοινωνική λειτουργό) τις πρώτες πρωινές ώρες του διδακτικού ωραρίου των σχολείωνμ μας (9:00-10:15)τους χώρους του 4ου Δ.Σ Χίου

Η δράση αυτή εντάσσεται στη δραστηριοποίηση του σχολείου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού .

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

1Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ( ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α? ΚΑΙ Β? ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 

2Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ: ΜΕΤΑΦΕΡΩ 2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ( ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ?, Δ?, Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 

3Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

«ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ» : ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΦΡΑΣΗ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ.(ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ? ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 

4Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ AEROBIC ( ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ)

 

 

Στο τέλος τα παιδιά θα κρατούν μπαλόνια που σε κάθε ένα θα υπάρχει ένα γράμμα. Όταν μπουν στη σειρά θα σχηματίζεται η φράση :

« ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»