Αγγλικά- my room

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών στη Β’ τάξη με τίτλο “My room”, αφού μιλήσαμε για τα υπνοδωμάτιά μας, είδαμε τον σχετικό πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh (“Bedroom in Arles”) και μάθαμε πώς ονομάζεται στα αγγλικά κάθε έπιπλο και κάθε τι που υπάρχει στο δωμάτιό μας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δωμάτιό μας στην τάξη. 

Πήραμε χαρτόκουτες από παπούτσια και βρήκαμε στο σπίτι ό,τι υλικό θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε – που υπό άλλες συνθήκες θα πετούσαμε – όπως άδεια σπιρτόκουτα, κομμάτια από μαλλί ή νήμα, κομμένες κορδέλες, καλαμάκια, πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, πλαστελίνη, κομμάτια υφάσματος,- κόψαμε εικόνες από περιοδικά ή και ζωγραφίσαμε δικές μας μικρές εικόνες και γενικώς βάλαμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας να δουλέψουν.

Παράλληλα λοιπόν με το μάθημα των αγγλικών και το θέμα του μάθαμε πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε υλικά που έχουμε στο σπίτι, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο έργο. 

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και με καλή διάθεση, όρεξη και συνεργατικότητα φτιάξαμε τα δύο υπνοδωμάτια που θα δείτε στη συνέχεια.

Η προετοιμασία:

1ο υπνοδωμάτιο

2ο υπνοδωμάτιο