Επίσκεψη στο μουσείο

Γνωριμία με τον Πολιτισμό μας.

Άφιξη στο Μουσείο

Άφιξη στο Μουσείο

Την  Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 οι σαράντα  μαθητές της Α΄,  Γ΄,  και Δ΄ Τάξεις του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Μελέτης, της Ιστορίας, της Γλώσσας και των Εικαστικών.

Ξεκινήσαμε από το Σχολείο μας με ένα αστικό λεωφορείο μέσω του περιφερειακού δρόμου. Ο οδηγός είχε φροντίσει για τη διασκέδασή μας, βάζοντας στην τηλεόραση που διέθετε το όχημα, μοντέρνα τραγούδια με video clip που ενθουσίασαν τους μαθητές μας.

Στο χώρο υποδοχής του μουσείου, μας υποδέχτηκαν οι φύλακες που μας συνόδευαν σε όλη την παραμονή μας εκεί. Η Α΄ Τάξη ξεκίνησε από τον όροφο ενώ οι Γ΄ και η Δ΄ από το ισόγειο για να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Οι μαθητές μας έδειξαν την καλύτερη διαγωγή που μπορούσαν, ακούγοντας το δάσκαλο και τις δασκάλες τους. Μιλούσαν σιγά, περπατούσαν ήρεμα και φαινόταν να ενδιαφέρονται πραγματικά  για όλα όσα έβλεπαν. Η περιήγηση τελείωσε στην αυλή του μουσείου, όπου όλα τα παιδιά μπήκαν (και μερικά ξαναμπήκαν) στον επιβλητικό, Μακεδονικού τύπου, τάφο. Στον ίδιο χώρο απολαύσαμε το δεκατιανό  μας και κατευχαριστημένοι επιστρέψαμε στο Σχολείο μας.