Ο σχολικός μας κήπος

Σε συνέχεια της καλλιέργειας του σχολικού μας κήπουαπό την προηγούμενη χρονιά με την υπέυθυνη κ. Πόπη Καλαμάκη , ασχοληθήκαμε και φέτος όλοι μας και είχαμε και πάλι με θαυμαστά αποτελέσματα!

Μαζέψαμε ελιές και βγάλαμε λάδι, φυτέψαμε μαρούλια, πατάτες κρεμμύδια και κουκιά.

Τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με τη γη, το νερό τους σπόρους και τα φυτά ,τα είδαν να μεγαλώνουν και σε κάποιες περιπτώσεις, απόλαυσαν την παραγωγή.

Ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα περιβάλλοντος και έμαθαν να φροντίζουν τα φυτά τους

Είδαν τις δυσκολίες και τους κόπους που χρειάζονται για να απολαμβάνουμε τα δώρα της φύσης.

Συνεργάστηκαν με επιτυχία.

Όλοι, μικροί βοήθησαν για τη δημιουργία του μπαξέ!

Έτσι η κυρία Πόπη μας είχε μια υπέροχη έκπληξη🎉🎉Μας έβαλε να μαζέψουμε τις ελιές από τα δέντρα της αυλής για να δούμε τι σημαίνει η φράση: “Μου έβγαλε το λάδι”… Ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με διαφορετικά επαγγέλματα, στα πλαίσια του Εργαστηρίου δεξιοτήτων. Ακολούθησε επίσκεψη σε ελαιοτριβείο αλλά και συνταγές με ελιές. Κουλουράκια λαδιού.

Και τα πρωτάκια στον κήπο!

Τα μικρότερα παιδιά του σχολείου μας, με τη βοήθεια της κυρίας Πόπης Καλαμάκη, ασχολήθηκαν με αγροτικές εργασίες! Φύτεψαν κουκιά, κρεμμυδάκια, μαρούλια και μάζεψαν ελιές, με πολλή όρεξη και χαρά! Επιλέξαμε το κατάλληλο και φωτεινό σημείο του κήπου για να φυτέψουμε τα μαρουλάκια. Στη συνέχεια, σκάψαμε, αφαιρέσαμε τα σκουπιδάκια και τα φύλλα και βάλαμε τα μαρούλια στο αυλάκι που ανοίξαμε.

Στο διάλειμμα τα ποτίσαμε και υποσχεθήκαμε να τα περιποιηθούμε μέχρι να μεγαλώσουν.

Εχουμε όμως και πατατούλες…