Αρχείο | Φεβρουάριος 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2022-2023-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

28-2-2022 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,οι εγγραφές στην Α ΄Τάξη του Δημοτικού θα γίνονται από 1-3-2022 έως και 20-3-2022 ώρες 8:30 -9:00 κάθε  πρωί εκτός Τρίτης και 12:45-13:00 τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη. Από τον νόμο υποχρεούμαστε για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) δηλαδή μάσκα -απόσταση 2 μέτρων κατά την είσοδό και παραμονή μας στο σχολικό χώρο και αρνητικό σέλφ τεστ.

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν το έτος 2016.

Στην Α΄ τάξη του 4ου Δ.Σ. εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν το έτος 2016 και κατοικούν στην περιφέρεια του σχολείου

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

  1. Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας:Δεν το φέρνετε, αναζητείται από το σχολείο μέσω του myschool.Αν, για οποιονδήποτε λόγο, τα στοιχεία του μαθητή έχουν αλλάξει,ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώσει τον Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής και μετά την επικαιροποίηση των στοιχείων του μαθητή, ο γονέας οφείλει να ενημερώσει την Διευθύντρια για τις αλλαγές, ώστε το σχολείο να αντλήσει τα νέα αυτά στοιχεία από το myschool.
  1. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.Το σχολείο κρατά φωτοτυπία
  2. Συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) Για να εκτυπώστε το Α.Δ.Υ.Μ. πατήστε εδώ
  3. Αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (αποδείξεις ΔΕΗ, Τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο, κ.λ.π.).Το σχολείο κρατά φωτοτυπία
  4. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου
  5. Στο σχολείο ο/η γονέας/ κηδεμόνας συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση-αίτηση εγγραφής σε έντυπο που του δίνει η διευθύντρια
  6. Σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης να προσκομιστεί δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας που ορίζει ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού
  7. Για τις εγγραφές αλλοδαπών  μαθητών/μαθητριών απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-Πρόωρης Υποδοχής(πρωινή ζώνη)

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι οι μαθητές χωρίς προϋποθέσεις.
Οι μαθητές/τριες , μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:
Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Η Πρόωρη Υποδοχή(πρωινή ζώνη) λειτουργεί 7-8 το πρωί αλλά προϋπόθεση για να την παρακολουθήσει ο μαθητής είναι να εγγραφεί και στο Ολοήμερο Τμήμα.

Ατμόσφαιρα τσικνοπέμπτης στην τάξη μας

Και του χρόνου να κάνουμε μόνο χάρτινες γιορτινές μάσκες και να βγάλουμε τις μάσκες του κορονοιού 🤣🤣🤣

Το γειτονικό μας δασάκι Ε’ τάξη

Η άνοιξη μας χτύπησε την πόρτα κι εμείς την ανοίξαμε διάπλατα επισκεπτόμενοι το γειτονικό μας δασάκι. Παρατηρήσαμε με όλες μας τις αισθήσεις τον κόσμο του, παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχαμε φτιάξει ειδικά για την περίπτωση και γράψαμε πρωτότυπα αινίγματα εμπνεόμενοι από τη γύρω φύση.

Επίσκεψη στους Βαβύλους Ε’ τάξη

Ένα χωριό – Μια ιστορία.

Το χωριό Βαβύλοι μας ταξίδεψε στην ιστορία και στα μονοπάτια της αρχιτεκτονικής αυτή την ηλιόλουστη μέρα του Φλεβάρη.

Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον Γ’ τάξη

Την Παρασκευή είχαμε τη χαρά να επισκεφτούν την τάξη μας τρεις υπέροχες κυρίες, οι ψυχολόγοι Ραφαέλα Ζαχαριά και Μαρία Σωτηριανού,καθώς και η ειδική παιδαγωγός Μαρίζα Φύλλα από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

Μιλήσαμε για την διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον δηλαδή πως να καταφέρνουμε να μιλάμε και να λύνουμε τα προβλήματα μας χωρίς να θυμώνουμε, να παίζουμε σύμφωνα με τους κανόνες και να είμαστε αγαπημένοι!

ΕΥΑΊΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΌΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΏΝ ΜΑΣ!!! Δ’ ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της Δ τάξης στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος, συζήτησαν και είδαν σχετικά βίντεο για τις καθαρές θάλασσες της πατρίδας τους αλλά και γι’ αυτές που βρομίζουν οι άνθρωποι με σκουπίδια, απόβλητα και πετρελαιοκηλίδες από διερχόμενα πλοία. Έτσι φτιάξαμε μέσα στην τάξη τον βυθό και την ακτή μιας θάλασσας με μια λεκάνη νερό. Ρίξαμε μέσα άμμο, βότσαλα, κοχύλια αλλά και λάδι (πετρέλαιο δηλαδή που δεν φεύγει εύκολα). Μιλήσαμε έτσι για τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν οι πετρελαιοκηλίδες στον φυτικό και ζωικό κόσμο του βυθού αλλά και στους λουόμενους και τους επισκέπτες των παραλιών.

Μετά τα παιδιά με τη πλούσια φαντασία τους ζωγράφισαν τις καθαρές και βρόμικές θάλασσες_ παραλίες….

Ανοίξαμε το Τριώδιο Δ’ τάξη

Τα παιδιά της Δ τάξης προσπαθούν μέσα στην περίοδο του κορονοϊού (τη δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι) να χαμογελάσουν και να διασκεδάσουν!!! Και μιας κι άνοιξε το Τριώδιο, προετοιμαζονται για το καρναβάλι. Η ζωγραφική ευτυχώς ακόμα δεν απαγορεύτηκε😂😂😂κι έτσι ξεκίνησαν να το ζωγραφίζουν. Ξεκίνησαν με τον γνωστό Αρλεκίνο.

Διαβάσαμε την ιστορία του, την ακούσαμε σαν παραμύθι στο διαδίκτυο, χορέψαμε μοναχικά😂😂😂και στο τέλος σχεδιάσαμε σε χαρτόνι, κόψαμε και κολλήσαμε τον δικό μας Αρλεκίνο!!! Κάναμε και όμορφες μάσκες για την τάξη μας και τις στολίσαμε, αφού φέτος θα είναι δύσκολο να τις φορέσουμε…..

school 4u -Χριστούγεννα 21-22

Το έξτρα τεύχος για τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

school 4u τεύχος 1, Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2021-2022

Εδώ θα βρείτε το πρώτο τεύχος του σχολικού μας περιοδικού school 4u για το σχολικό έτος 2021-2022

https://www.flipsnack.com/AE9EA999E8C/school-4u-21-22-1.html

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Την τρίτη – συμμετείχαμε στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο στόχος δεν ήταν άλλος από το να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να απαιτήσουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους!

Μάθαμε τρόπους να είμαστε προσεκτικοί και ασφαλείς!