30 Ιανουαρίου ,γιορτή των τριών Ιεραρχών, των γραμμάτων, των μαθητών, των δασκάλων, των βιβλίων…
Γι’ αυτό και τα Τριτάκια που αγαπούν τα βιβλία έφτιαξαν σελιδοδείκτες με σοφά λόγια του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου!
Ένας από τους βασικούς στόχους του μαθήματος των Αγγλικών, πέρα από την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, είναι και η επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Μ. Βρετανίας. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών, προσκλήθηκε στο σχολείο μας η κ. Κλούβα-Τρεμουλιάρη Νίκη, που χρόνια έχει ζήσει στη Μ. Βρετανία, να μιλήσει στα παιδιά των μεγάλων τάξεων για τον τρόπο που οι Άγγλοι γιορτάζουν τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές τους και αργίες τους, για τις συνήθειές τους, για τον τρόπο λειτουργίας των αγγλικών σχολείων, τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας και την καθημερινότητα των κατοίκων της. Η κ. Νίκη δέχτηκε τις ερωτήσεις των παιδιών και με χαρά απάντησε και μοιράστηκε τη γνώση και τις εμπειρίες από τη ζωή της εκεί. Έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση. Τα παιδιά δε σταματούσαν να την ρωτούν απορίες και ήταν απολύτως συγκεντρωμένα ακούγοντας τις απαντήσεις που έδινε η κ. Νίκη. Υπήρχαν τόσες ερωτήσεις ακόμη, που αν δεν χτυπούσε το κουδούνι για σχόλασμα, θα συνεχίζαμε με μεγάλη ευχαρίστηση ξεχνώντας την ώρα! Την ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που διέθεσε και την προθυμία της να έρθει και να μας μιλήσει!
Επιτέλους ήρθαν τα κρύα του χειμώνα και τα παιδάκια της Τρίτης σκεφτηκαν τα πουλάκια που πεινάνε! Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ταιστρες με Κουκουνάρια.Κουβαλησαν ψωμι, κουλουρια,βούτυρο,σποράκια,ξηρούς καρπούς,σιτάρι,βρώμη κτλπ και πιάσαμε δουλειά!
Τα κρεμασαμε στα δέντρα της αυλής μας και περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να τα δοκιμάσουν….