Αλληλογραφία με το Δημοτικό Σχολείο Κοντοκαλίου Κέρκυρας στο μάθημα των Αγγλικών – Δ’ τάξη

Φέτος ξεκινήσαμε για πρώτη φορά αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου, με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο δηλαδή, εμπλέκοντας ως συμμετέχοντες την Δ’ τάξη του δημοτικού μας σχολείου με την Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου Κέρκυρας, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της αγγλικής γλώσσας κάθε σχολείου. Η δραστηριότητα έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τους μαθητές και των δύο σχολείων, ενώνοντας στην ουσία δύο νησιά στα άκρα της Ελλάδας. Χρησιμοποιήσαμε την επικοινωνία με γράμματα, αφήνοντας πίσω τις οθόνες του υπολογιστή, του τάμπλετ και του κινητού και ενεργοποιώντας τα παιδιά να γράψουν με εργαλείο την αγγλική γλώσσα και με βάση τα διδασκόμενα στο μάθημα των αγγλικών. Η επικοινωνία μας δηλαδή ήταν στην ουσία μία επανάληψη της ύλης των αγγλικών με έναν πιο βιωματικό τρόπο που λειτουργούσε ως ένα πολύ δυνατό κίνητρο για τα παιδιά, τα οποία ανέμεναν με ανυπομονησία το επόμενο γράμμα των φίλων τους. Είναι μία από τις λίγες φορές που ο γραπτός λόγος και η ανάγνωση έγιναν δεκτά με τόσο ενθουσιασμό, αλλά και η πρώτη φορά που τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αυτόν τον (άγνωστο γι’ αυτά) τρόπο επικοινωνίας. Η τελευταία μας αποστολή φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Όταν τα παιδιά στην Κέρκυρα έλαβαν το γράμμα μας – δυστυχώς καθυστερημένα – ήταν οι τελευταίες μέρες του σχολείου. Παρόλα αυτά πρόλαβαν και μας έστειλαν ένα πολύ γλυκό μήνυμα που προωθήθηκε στα παιδιά της Δ’ τάξης για να το διαβάσουν:

Αγαπημένοι μας νέοι φίλοι, 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τα γράμματά σας!!! Τα διαβάσαμε μόλις τώρα και ήταν πολύ ωραία!!!

Θα τα κρατήσουμε για ενθύμιο για να θυμόμαστε την όμορφη αλληλογραφία μας. 

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, να κάνετε πολλά μπάνια και να φάτε πολλά παγωτά!

Κι έτσι κλείσαμε γλυκά και ευχάριστα τη φετινή αυτή δραστηριότητα, με την ελπίδα ότι ίσως τη συνεχίσουμε του χρόνου, αν συμφωνήσουμε όλοι.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν σε όλους, με ξεγνοιασιά και ξεκούραση! Ραντεβού του χρόνου!