Γ τάξη-Μελέτη Περιβάλλοντος

1.ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ ΤΑΞΗ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Ο τόπος μου»

Οι δραστηριότητες που προτείνονται είναι οι εξής:

 

  1. Τα παιδιά παρακολουθούν με προσοχή τα βίντεο (δίνονται παρακάτω) και απαντούν στα εξής ερωτήματα που τους τίθενται:
  • Το βίντεο που παρακολουθήσατε αφορά μια πεδινή , παραθαλάσσια ή ορεινή περιοχή;
  • Οι άνθρωποι είτε ζουν σε πεδινές είτε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές έχουν τις ίδιες ακριβώς επαγγελματικές ασχολίες; Αν όχι, με τι ασχολούνται στον κάθε τόπο;
  • Στον τόπο σας ζείτε σε πεδινή, παραθαλάσσια ή ορεινή περιοχή; Θα θέλατε να ζείτε σε άλλη περιοχή και αν ναι, γιατί;
  • Φανταστείτε ότι ζείτε σε ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στον Όλυμπο. Πως φαντάζεστε τη ζωή σας εκεί; (Γραπτά- Διαθεματική δραστηριότητα με Γλώσσα)

 

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΠΟΥΣ

https://youtu.be/zM-fpfvtZas

https://youtu.be/Mo-DXdYnLJg

https://youtu.be/sRI82oOGGI8

 

Τέλος, το συγκεκριμένο βίντεο (https://youtu.be/VUjA-bBmXwU?list=PL0aBZD3CYxboTfb8zfiFZVoUhuh6mCdLp) είναι κυρίως ενημερωτικό και έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να διαμορφώσουν μια σφαιρική εικόνα σχετικά με τα βουνά και τις πεδιάδες της χώρας, δεν χρειάζεται να τα γνωρίζουν ονοματικά ή να τα εντοπίζουν.

Επίσης, μπορούν να αναζητήσουνμέσωgooglemapsβουνά και πεδιάδες και να περιηγηθούν σε αυτά. Έχουμε ήδη περιηγηθεί στον Όλυμπο και τον Ταΰγετο μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου.

 

 

 

 

  1. Σας παραθέτω μια δραστηριότητα που εντοπίζεται στο site«φωτόδεντρο» (http://photodentro.edu.gr/photodentro/m-topia_v1.5_pidx0015412/story_html5.html)όπου δίνονται μια σειρά από τοπία προς επεξεργασία και ζητείται από τους μαθητές να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων (προφορικά)