“Αστροκατάσκοποι, με τηλεσκόπια στη Γη και στον ουρανό”

Μια μαγική βραδιά μας περίμενε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο σχολείο μας όπου ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, διοργάνωσαν βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια και ουρανογραφία. Η βραδιά αυτή επισφράγισε την Δράση της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου για την ενημέρωση των μαθητών-τριών του σχολείου μας σχετικά με τις νέες εικόνες του διαστήματος από το τηλεσκόπιο James Webb που είχαμε την χαρά να μας παρουσιάσει -και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως-η αστροφυσικός Δρ . Στέλλα Μπουλά (ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών).

Μέσα από τον φακό των τηλεσκοπίων είδαμε με μεγάλο ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι την επιφάνεια της Σελήνης καθώς και τον Κρόνο. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του ΔΣ Συλλόγου Αστρονομίας κ. Γ Μελέκο, κ. Μ. Δρόση καθώς και τον κ. Γ. Χαλιορή ο οποίος μας δίδαξε ουρανογραφία.

Στην δράση ΄προσέλευσαν σχεδόν όλα τα παιδιά του σχολείου μας και οι δασκάλες καθώς και γονείς και παιδιά από άλλα σχολεία, κάτι που δείχνει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αστρονομία και θα πρέπει να ξανακάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις!