Πρόγραμμα Οδυσσέας

Φέτος συμμετέχουμε στο προγραμμα Οδυσσέας, που οργανώνει το ΕΔΙΒΕΑ πανεπιστήμιο Κρήτης. Αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Συμμετέχει η Στ’ τάξη.

Στις 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η πρώτη τηλεδιάσκεψη με το 10ο Δημοτικό Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ανταλλάξαμε βίντεο γνωριμίας, πληροφορίες για τον τόπο μας και το σχολείο μας. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και χαρήκαμε που θα συνεργαστούμε με καινούργιους φίλους! Ανυπομονούμε για την συνέχεια όπου θα αναλύσουμε το θέμα: “ασφάλεια στο διαδίκτυο”.

Δεύτερη συνάντηση Οδυσσέας

η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με το 10ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε 28 Μαρτίου.

Μοιραστήκαμε τα συναισθήματα μας από την πρώτη μας συνάντηση, παρουσιάσαμε τις ιστοσελίδες safer internet και interland, παίξαμε κουίζ σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια μοιραστήκαμε σε ομάδες για να επεξεργαστούμε τα τέσσερα υποθέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε :

fake news, προσωπικά δεδομένα, εθισμός, διαδικτυακός εκφοβισμός

Τέλος καταγράψαμε τις απόψεις μας σε ένα padlet.

https://padlet.com/fotisak/10dimkom4odimchios

Καταπληκτική η εμπειρία , ανυπομονούμε για την συνέχεια!!

Τρίτη Συνάντηση

Τετάρτη 11 Mαϊου , ξαναβρήκαμε τους φίλους μας από την Κομοτηνή για να μιλήσουμε για τα αποτελέσματα της έρευνας που κάναμε με τέσσερα ερωτηματολόγια που αφορούσαν διαδικτυακό εκφοβισμό, προσωπικά δεδομένα, fake news και εθισμό στο διαδίκτυο. Καταλήξαμε σε συμπεράσματα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την τελευταία τηλεδιάσκεψη όπου θα παρουσιάσουμε τις ψηφιακές μας ιστορίες.

.

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι, έφτασε στο τέλος του. Ανταλλάξαμε ευχές για το καλοκαίρι, συζητήσαμε για τα οφέλη που αποκομίσαμε και παρουσιάσαμε τις ψηφιακές μας ιστορίες που ολοκληρώνουν την προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε το 10ο σχολείο Κομοτηνής για την όμορφη συνεργασία!

Οι ψηφιακές μας ιστορίες:

https://read.bookcreator.com/sYgJB…/chVoZ2sfSESV5VOyUGwNxA

https://read.bookcreator.com/sYgJB…/zRe98-j2Te-o6i9W9q8b6g

https://read.bookcreator.com/sYgJB…/6SgXRSjoT1aPl4hKSbeluQ

https://read.bookcreator.com/sYgJB…/DlHGYNhGT2KHr_gXOyn_-Q;