Β τάξη: “Συζητάμε και …ζητάμε!”Επίσκεψη στο Δήμαρχο

Στις 21 Οκτωβρίου 2021  εμείς οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄Τάξης, επισκεφθήκαμε  τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη μαζί με τη Διευθύντρια κ. Μαρία Κέρογλου και την εκπαιδευτικό κ. Όλγα Καστανά.

Είχαμε σκοπό να το κάνουμε γιατί συζητήσαμε σχετικά στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος αλλά και της εκπαίδευσης του Υπεύθυνου Πολίτη του Κόσμου ως σχολείου μέλους του Δικτύου συνδεδεμένων σχολείων ASPnet  UNESCO που είμαστε . Στον Δήμαρχο,  ακούσαμε για τη δουλειά του στο Δημαρχείο και μιλήσαμε κι εμείς για τη γειτονιά μας και το σχολείο μας. Ζητήσαμε πάρκα, παιδική χαρά, ασφαλή πεζοδρόμια. Μάλιστα, καταθέσαμε κι  ένα έγγραφο με τα αιτήματα και τις προτάσεις μαςγια τη βελτίωση της ζωής μας στη γειτονιά του σχολείου μας.

Ο Δήμαρχος μας έδωσε συγχαρητήρια (και στους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία αξιοποίησης βιωματικών εργαλείων μάθησης), και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάμε, ενώ, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί και ο ίδιος το σχολείο τους σύντομα με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Νιώσαμε ότι καταλάβαμε λιγάκι τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης, να ενδιαφέρεσαι για τον τόπο και τη ζωή σου , να έχεις προτάσεις και να τις δίνεις εκεί που πρέπει για να ακουστούν. Έτσι θα είμαστε από δω και μπρος!