28 Οκτωβρίου Δ τάξη

H Δ΄τάξη του σχολείου μας,όπως και όλες οι τάξεις,στα πλαίσια του εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ηρωικού ΟΧΙ, διοργάνωσε μέσα στην αίθουσα μια μικρή γιορτούλα για να τιμήσουμε τους νεκρούς του 40 και να καταλάβουμε πώς κάθε πόλεμος έχει μόνο αρνητικά για όλους.

Έγινε μια παρουσίαση σε power point όπου τα παιδιά είδαν εικόνες ξεκινώντας από το βύθισμα της Έλλης στην Τήνο,την έναρξη του πολέμου,τις κακουχίες και το θάνατο πάνω στα αλβανικά βουνά,τη βοήθεια στον αγώνα των γυναικών της Ηπείρου την εισβολή των Γερμανών όπως επίσης και εικόνες απ? τη γερμανική κατοχή και την αντίσταση μικρών και μεγάλων στον φασισμό.

Τα παιδιά διάβασαν το χρονικό του πολέμου,όπως επίσης κείμενα για τον πόλεμο,το ημερολόγιο ενός Έλληνα στρατιώτη και για την αντίσταση. Ακούστηκε ένα μικρό αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της εποχής ,Σοφία Βέμπο. Τα παιδιά άκουσαν και τραγούδησαν κι αυτά τραγούδια της.

Τέλος είδαμε σκίτσα και γελοιογραφίες της εποχής εκείνης κατά του φασισμού. Ας ελπίσουμε ότι οι μικρές μας αυτές γιορτές βοηθάνε τους μαθητές να καταλάβουν ότι πρέπει πάντα να απαντάμε με ένα θαρραλέο ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας και φασισμού και να αγωνιζόμαστε γι?αυτό το ΟΧΙ.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2016, σε 2016-17,Δ΄τάξη. Βάλτε σελιδοδείκτη στο σύνδεσμο.