Αρχείο

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2022-2023-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

28-2-2022 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,οι εγγραφές στην Α ΄Τάξη του Δημοτικού θα γίνονται από 1-3-2022 έως και 20-3-2022 ώρες 8:30 -9:00 κάθε  πρωί εκτός Τρίτης και 12:45-13:00 τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη. Από τον νόμο υποχρεούμαστε για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) δηλαδή μάσκα -απόσταση 2 μέτρων κατά την είσοδό και παραμονή μας στο σχολικό χώρο και αρνητικό σέλφ τεστ.

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν το έτος 2016.

Στην Α΄ τάξη του 4ου Δ.Σ. εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν το έτος 2016 και κατοικούν στην περιφέρεια του σχολείου

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

 1. Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας:Δεν το φέρνετε, αναζητείται από το σχολείο μέσω του myschool.Αν, για οποιονδήποτε λόγο, τα στοιχεία του μαθητή έχουν αλλάξει,ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώσει τον Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής και μετά την επικαιροποίηση των στοιχείων του μαθητή, ο γονέας οφείλει να ενημερώσει την Διευθύντρια για τις αλλαγές, ώστε το σχολείο να αντλήσει τα νέα αυτά στοιχεία από το myschool.
 1. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.Το σχολείο κρατά φωτοτυπία
 2. Συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) Για να εκτυπώστε το Α.Δ.Υ.Μ. πατήστε εδώ
 3. Αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (αποδείξεις ΔΕΗ, Τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο, κ.λ.π.).Το σχολείο κρατά φωτοτυπία
 4. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου
 5. Στο σχολείο ο/η γονέας/ κηδεμόνας συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση-αίτηση εγγραφής σε έντυπο που του δίνει η διευθύντρια
 6. Σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης να προσκομιστεί δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας που ορίζει ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού
 7. Για τις εγγραφές αλλοδαπών  μαθητών/μαθητριών απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-Πρόωρης Υποδοχής(πρωινή ζώνη)

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι οι μαθητές χωρίς προϋποθέσεις.
Οι μαθητές/τριες , μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:
Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Η Πρόωρη Υποδοχή(πρωινή ζώνη) λειτουργεί 7-8 το πρωί αλλά προϋπόθεση για να την παρακολουθήσει ο μαθητής είναι να εγγραφεί και στο Ολοήμερο Τμήμα.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αυλή!

Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας στην αυλή: Πώς; Κάθε τάξη έστησε τη δική της γωνιά και παρουσίασε το γιορτινό της δρώμενο. Εφόσον ο χώρος ήταν ανοιχτός, ήρθαν και οι γονείς, όλοι τηρώντας τα μέτρα κατά του covid, και περπατώντας στην μεγάλη μας αυλή με τα υπόστεγα, παρακολούθησαν όλες τις τάξεις! Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας είχε τη δική του γωνιά και μοίρασε γλυκά και δώρα στα παιδιά! Πραγματικά, ήταν μια λαμπερή…συννεφιασμένη μέρα! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά! (χρωστάμε το δρώμενο της Γ τάξης )

μέρες πριν, στολίσαμε την αυλή!
η Στ τάξη με την μουσικό Ντίνα Τουρνή υποδέχτηκαν τους γονείς με κάλαντα
Η Α΄τάξη με τη δασκάλα τους Δέσποινα Λεβίδη και την βοήθεια του σχολικού μας νοσηλευτή Βαγγέλη Τσιόπτσια, παρουσίασε τα Καλικαντζαράκια με μεγάλο κέφι !
Η Β τάξη, τραγουδώντας με τη Δασκάλα τους Μίτσα Γιαννακουδάκη, στολίσανε το δέντρο με χειροποίητα καραβάκια που έγραφαν τις ευχές τους. Μας τις διάβασαν κιόλας!
Η Δ τάξη με τη δασκάλα τους Όλγα Καστανά παρουσίασαν το εργαστήρι των ξωτικών του Άη Βασίλη μόνο που τα ξωτικά ως δώρα προσέφεραν στέγη για άστεγους, δουλειά για άνεργους, φαγητό για πεινασμένους … Μέχρι που ένα ξωτικό έσπαγε μια καραμπίνα για να μη ξαναγίνει πόλεμος!
Η Ε τάξη με τη δασκάλα τους Αγγελική Αντωνίου μας είπαν παινέματα!
Οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων με τα γλυκά!
Τα δωράκια του Συλλόγου γονέων για τα παιδιά!

Η ζωή του βασιλιά Σαούλ πριν και μετά τον Δαβίδ

Μπορεί η μουσική να αλλάξει τη ζωή μας; Στο βιβλίο αυτό τα παιδιά της Γ τάξης του 4ου Δ.Σ.ΧΙΟΥ απαντούν με τέχνη, σχολιάζοντας ζωγραφικά και στιχουργικά τη ζωή στο παλάτι του Σαούλ πριν και μετά τον Δαβίδ. Συγχρόνως, παίρνουν πληροφορίες για την ιστορία και την γεωγραφία της περιοχής.

https://read.bookcreator.com/nrJrClD205ckVSl1g82NTaVxlM83/ZooGcoPQSWujGtUJWlINBA

Εδώ βρίσκουμε τα νέα μέτρα covid 19 που ισχύουν για τα σχολεία

Τονίζουμε ότι η είσοδος σε γονείς και τρίτους γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, rapid ή μοριακού τεστ ή βεβαίωση νόσησης των τελευταίων 6 μηνών. Τα παιδιά ,που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει οπότε επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό, εισέρχονται με self test που επιδεικνύουν στην είσοδο του σχολείου στον σχολικό νοσηλευτή κάθε Τρίτη και Παρασκευή (εκτός από την ημέρα του Αγιασμού που το φέρνουν Δευτέρα). Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους πλην των εξαιρέσεων -ιατρικών περιπτώσεων.

Ενημέρωση για τα self test

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Εν όψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας Εκπ/σης, και σύμφωνα με τις  εγκυκλίους 41224/ΓΔ4/10.4.21 και 43275/ΓΔ4/14.4.21 που αφορούν την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης ( self test ) από τον COVID – 19 και παροχής στοιχείων, επισημαίνουμε τα εξής :

1. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από COVID-19, μέσω δωρεάν self test, είναι υποχρεωτικός για μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των παραπάνω σχολικών μονάδων.

2. Το test διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα. Την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

3. Η προμήθεια του self test, γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου  Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

4. Για τους μαθητές της  Α’/θμιας, το δωρεάν self test, παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του μαθητή και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων).

5. Μαζί με τα self test, παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ο έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες του φυλλαδίου.

6. Μετά το αποτέλεσμα του self test : Οι γονείς/κηδεμόνες, επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID-19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί μαθητές και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην περίπτωση που, ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την παραπάνω βεβαίωση.

7. Οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) , το διοικητικό και λοιπό προσωπικό επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής αποτελέσματος.

8. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να συντάσσουν και να υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αποτελέσματος.

9. Ο μαθητής θα επιδεικνύει απλώς και δεν θα παραδίδει τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Περιφέρεια 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου

Η περιφέρεια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου,με κέντρο την περιοχή “Τουρλωτής”, αρχίζει από τη συμβολή των οδών Ιουστινιάνι και Πουλάκη (η οδός Πουλάκη ανήκει στο 4ο Δ.Σ). Ανεβαίνει την Ιουστινιάνι, παίρνοντας μόνο τη δεξιά πλευρά και προχωρεί βόρεια στην οδό Ανθεστηρίων, παίρνοντας και τις δυο πλευρές της. Ακολουθεί τη Μητροδώρου παίρνοντας όλες τις οικίες, δεξιά και αριστερά, καθώς και τις παρόδους της Γ.Γλαράκη και Γλαύκης και βγαίνει στην οδό Κ.Μονομάχου μέχρι τη συμβολή της με Θεσμοφορείων(η οδός Θεσμοφορείων ανήκει στο 3ο-8ο ΔΣΧίου)Ακολουθεί την οδό Κ.Μονομάχου βόρεια, παίρνοντας το αριστερό μέρος και στρίβει στην οδό Μεραρχίας Αρχιπελάγους, παίρνοντας το αριστερό μέρος μέχρι τη 2η Πάροδο.Πριλαμβάνει τις οδούς Καραβούρνων, Αρτεμιδώρου,Παλαιάς Ποταμιάς,Αγέλης, Αβροφροσύνης και Κλεινομάχου, και καταλήγει στην Αγίας Μαρκέλλας. Συνεχίζει στη Νέας Μονής και στρίβει δεξιά στην Ιωάννη Γεωργαντή την οποία και ακολουθεί μέχρι το τέλος της στη συμβολή με τη Μεραρχίας Αρχιπελάγους και Καλαβρύτων(όριο με 3ο-8οΔΣ)

Από τη συμβολή των οδών Ιουστινιάνι, Καυκάλου και Γλύπτη προχωρεί νότια στην οδό Καυκάλου παίρνοντας μόνο τη δεξιά πλευρά, καταλήγει στην Αγίας Κυριακής και εισέρχεται στη Γιάννη Σόδη (μετονομασία Κώστα Χαλιορή) την οποία και ακολουθεί μέχρι το τέρμα της. Στρίβει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου την οποία και ακολουθεί μέχρι τέλους και καταλήγει στη Νίκου Γιαλούρη, από τη συμβολή της με την Αγίου Αλεξάνδρου μέχρι τη συμβολή της με την Αγίου Γεωργίου Ορφανού, παίρνοντας πάντα και τις δύο πλευρές.

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης webex

Το πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το διάστημα που το σχολείο μας παραμένει κλειστό είναι στο παρακάτω αρχείο:

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και γρήγορα να ξανασυναντηθούμε!

Αγιασμός και γενικές οδηγίες

ΑΓΙΑΣΜΟΣ και ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου,

οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας, σας ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και γεμάτη υγεία σχολική χρονιά.

Ο  Αγιασμός θα γίνει στις 10:30 την Δευτέρα 14-9-2020 στην αυλή του σχολείου τηρουμένων των μέτρων κατά της διασποράς του COVID 19 ως εξής:

 1. Όλοι ερχόμαστε με μάσκες και βάζουμε αντισηπτικό στην είσοδο του σχολείου. Κάθε τάξη θα συγκεντρωθεί σε χωριστό σημείο-σταθμό της αυλής διότι δεν πρέπει να αναμιγνύονται οι μαθητές των τάξεων μεταξύ τους. Ώρα προσέλευσης 10:15 ώστε να προλάβουν όλοι να μεταβούν στα σημεία –σταθμούς κάθε τάξης
 2. Σημεία –σταθμοί συγκέντρωσης: Είναι τα σημεία όπου θα πάει κάθε τάξη και θα ισχύουν στο εξής στην πρωινή προσέλευση των μαθητών, στα διαλείμματα και στην αποχώρηση των μαθητών ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικά τμήματα:
 3. Οι μαθητές της Α τάξης στο υπόστεγο με το στρογγυλό πέτρινο παγκάκι
 4. Η Β΄ τάξη στο γήπεδο του μπάσκετ (και στο υπόστεγο μπροστά στις βρύσες της αυλής όταν  βρέχει)
 5. Η Γ΄ τάξη μπροστά στην Σχολική Βιβλιοθήκη
 6. Η Δ΄ τάξη στο υπόστεγο μπροστά στην είσοδο του γραφείου για τον αγιασμό ( στις καθημερινές στο θεατράκι και στο υπόστεγο μπροστά στην είσοδο του γραφείου όταν  βρέχει)
 7. Η Ε΄τάξη στον χλοοτάπητα (και στο υπόστεγο μπροστά στις τουαλέτες όταν βρέχει)
 8. Η Στ μπροστά στον «Τοίχο που μιλάει»
 9. Οι δασκάλες σας, θα σας περιμένουν στα σημεία –σταθμούς
 10. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θα κεράσει στους μαθητές συσκευασμένα κεράσματα.

Οι γονείς δεν θα εισέλθουν στο σχολείο εκτός από τους γονείς της Α΄Τάξης με τα παιδιά τους(ένας γονέας για κάθε παιδί) οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 9:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων με μάσκα προκειμένου να γίνει  από τη διευθύντρια ενημέρωση για τους κανόνες του σχολείου και  από τη δασκάλα της τάξης παιδαγωγική-εκπαιδευτική ενημέρωση . Οι γονείς της Α΄Τάξης θα παραμείνουν με τα παιδιά τους και κατά τη διάρκεια του Αγιασμού στο σημείο-σταθμό.

Ο Αγιασμός θα λήξει περίπου στις 11:15, οπότε οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Από την Τρίτη 15-9-2020 η λειτουργία των μαθημάτων ξεκινά κανονικά. Ώρα προσέλευσης 8:15 και αποχώρησης 13:15.

 Εκείνη την ημέρα θα μοιράσουμε στους μαθητές τις μάσκες που μας προμήθευσε ο Δήμος Χίου και τα βιβλία τους.

Πρωινή ζώνη και Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά. Το φαγητό του Ολοήμερου οι μαθητές , μόλις έρχονται το πρωί, θα το βάζουν στο ψυγείο του γραφείου εκπαιδευτικών. Παρακαλούνται οι γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά από το Ολοήμερο στην ώρα τους: 15:00.

Πρωινή προσέλευση-αποχώρηση:Τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και πηγαίνουν στους σταθμούς συγκέντρωσης  κάθε τάξης μέχρι τις 8:15 όπου με τη συνοδεία του δασκάλου που τους έχει την πρώτη ώρα ανεβαίνουν στις τάξεις. Με τον ίδιο τρόπο αποχωρούν το μεσημέρι. Γραμμές για την τήρηση αποστάσεων έχουν χαραχτεί τόσο στην είσοδο του σχολείου όσο και μπροστά από το κυλικείο.

Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 1. Γενικές και ειδικές οδηγίες σχετικά με την λειτουργία του σχολείου, τα μέτρα τήρησης κατά της διασποράς του covid19  όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ κτλ, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα e-mail  που δήλωσαν οι γονείς στο σχολείο. Επίσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου. Τα βασικά είναι:
 2. Η μάσκα είναι υποχρεωτική.Οι μαθητές δεν φορούν μάσκα μόνο στα διαλείμματα, στο φαγητό και στη γυμναστική. Μάσκα φοράει οποιοσδήποτε έχει σοβαρό λόγο να εισέλθει στο σχολείο.
 3.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν σακουλάκι αποθήκευσης της μάσκας τους την οποία θα αφαιρούν στο σταθμό συγκέντρωσης της τάξης τους στα διαλείμματα. Επίσης θα πρέπει να έχουν ρούχα με τσέπες ή τσαντάκι μέσης όπου θα αποθηκεύουν τη μάσκα στη διάρκεια του διαλείμματος και θα την ξαναφορούν για να ανέβουν στις τάξεις. Στους σταθμούς θα υπάρχει αντισηπτικό για απολύμανση των χεριών πριν πιάσουν τη μάσκα.
 4. Η πρωινή προσευχή θα γίνεται στην αίθουσα κάθε τάξης ξεχωριστά
 5. Οι δασκάλες των τάξεων θα σας στείλουν mail με τη λίστα των απαραίτητων για το σχολείο,με το πρόγραμμα της κάθε τάξης και με το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων και μηνιαίων τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων. Μέσα σε μία εβδομάδα από την έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των γονέων με τις δασκάλες των τάξεων.
 • Ο σχολικός νοσηλευτής θα περάσει από όλες τις τάξεις ,θα ενημερώσει τους μαθητές για τον covid 19 και θα τους εκπαιδεύσει σχετικά με τη σωστή χρήση της μάσκας.

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να  μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (στυλό, μπογιές, γόμα, μολύβι κτλ). Καλό είναι  επίσης να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντιλάκια και χαρτομάντιλα